Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brodotrogir: 1200 radnika ovisi o novom vlasniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je napetije u trogirskom brodogradilištu. 1200 radnika iščekuje rezultat natječaja za novog kupca. A glasine se množe. Među zaninteresiranima su poznati tajkuni, ali i neki bivši političari.

Cijeli Trogir priča samo o tome tko će kupiti trogirsko brodogradilište. Spominje se Bernie Ecclestone , neki kažu Roman Abramovič, pojavljuje se i priča o kupcu iz Južne Afrike. Većina ipak govori o obitelji Žužul, a sasvim sigurno sve to pogodit će 1200 zaposlenih.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Slika nije dostupna Što će donijeti novi natječaj? Novi natječaji za škverove, radnici žive u strahu za egzistenciju

Sindikatima je već u svibnju Sanader jasno rekao da brodogradilišta idu u privatizaciju, ali brodogradnja ostaje većinska djelatnost. Polančec je k tome obećao da će se sve raditi u dogovoru sa Sindikatima. Sindikati sada shvaćaju da njih i radnike više nitko ništa ne pita. Ruše li hotelijeri škver? Traže hitan sastanak sa Polančecom.

Brodotrogir kao i sva naša brodogradilišta duguje puno. Ovdje je dug nevjerojatnih milijardu i 200 milijuna kuna. A brodovi se grade i prodaju kao po traci. Radnici nam u prolazu dobacuju da su ih uništili gradski i stranački dužnosnici koji ovdje upošljavaju svoje kooperantske tvrtke. Kažu, kooperanti rade sa njihovim alatom i strujom, zarađuju bogatstvo dok škver tone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene