Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brkić:

'Od danas je za nas i naše partnere svaki dan - dan izbora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brkić je rekao da će u nadmetanju voditi afirmativnu i pobjedničku kampanju.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u subotu na konferenciji za novinare kako je od danas za HDZ i njegove koalicijske partnere svaki dan - dan izbora te da će u nadmetanju voditi afirmativnu i pobjedničku kampanju.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Na svim raznima stranka je mobilizirana, a u zadnje tri godine je stalno na terenu, rekao je Brkić dodavši kako je HDZ s današnjim danom spreman u potpunosti za parlamentarne izbore, ma kad oni bili. Istaknuo je kako su završili organizacijsku fazu kampanje te da od utorka kreću u klauzure po izbornim jedinicama, koje će biti održane i u Bosni i Hercegovini i u Njemačkoj, odnosno u iseljeništvu.

"Obilazimo naše organizacije, slušamo građane, simpatizere, ali isto tako i naše kritičare koji nam kritički govore o našim temama u društvu te o politikama aktualne vlade i HDZ-a", rekao je dodavši kako za hadezeovce ovo ljeto nema odmora.

HDZ: Ne čekamo više datum izbora, od utorka smo u pretkampanji

Najavio je kako će u kampanji progovoriti o aktualnim temema, što će ovisiti o stranačkoj strategiji i taktici te fazama kampanje. "Hrvatski narod je u velikim problemima, država je u problemima pa su nam zato potrebne korjenite promjene i cjelovit oporavak", rekao je Brkić poručivši aktualnoj Vladi i Zoranu Milanoviću "da se prestane igrati s hrvatskim građanima i hrvatskim narodom".

"Prestanite se praviti da vam je stalo do države i naroda, jer ste u zadnje tri i pol godine pokazali sve, a samo ne to", prozvao je Brkić i naglasio kako vladine manipulacije datumom izbora iščitava kao strah i nesigurnost u same sebe i svoj nerad. Ustvrdio je kako je Vlada pokazala nesposobnost u zadnje tri godine u upravljanju državom te dodao kako bi Kukuriku koalicije trebalo preimenovati u "Koaliciju do posljednjeg daha" ili "Koalicija do posljednje plaće".

Podpredsjednik HDZ-a Damir Jelić izvijestio je kako je završen program HDZ-a koji se odrađivao s njemačkim ekspertima, a programe usmjerene na projekte s terena završilo je i 20-ak stranačkih odbora.Ta dva proglama trenutno se sklapaju, što je temelj i vizija kako u Hrvatskoj treba raditi, rekao je Jelić.

Ustvrdio je kako "gotovo nevažan, na razini statističke pogrešeke rast BDP-a govori da su uistinu potrebne korjenite promjene i zaokret u svim sferama hrvatskoga društva".

EKSKLUZIVNE SNIMKE Braća Mamić s Goričana odvedena u Zagreb na ispitivanje

Glavni naglasak u HDZ-ovu programu bit će pitanje zapošljavanja, jer je u vrijeme Vlade Zorana Milanovića izgubljeno oko 100 tisuća radnih mjesta, pa je cilj da se zapošljavanje poboljša kroz pokretanje investicijskih procesa.

"Milanovićeva Vlada postavlja se u rascjepu 'mi ili oni', a jedna i jedina nam Hrvatska nema mogućnosti na podjelu 'mi ili oni'", rekao je Jelić ocjenivši kako je politika produbljivanja podjela nešto što će ubrzo prestati, jer Domoljubna koalicija može odgovoriti samo u apsolutnom jedinstvu, u zajedništvu čitavog hrvatskog korpusa za budućnost Hrvatske, u kojoj postojimo "i mi i oni".

'Karamarko je uvijek loše prolazio u anketama'

Direktorica kampanje Josipa Rimac je naglasila kako će vodstvo HDZ cijeli srpanj obilaziti izborne jedinice te 11. izbornu jedinicu u dijaspori. Dodala je kako će na motivirajućim klauzurama okupiti minimalno 500 dužnosnika iz pojedine izborne jedinice te razgovarati o gospodarskom i izbornom programu.

Komentirajući aktualne ankete o rejtingu, Rimac je podsjetila kako HDZ radio svoje ankete po izbornim jedinicama te da po njima imaju apsolutno vodstvo. "Znamo da su ankete personalizirane, a Karamarko je uvijek prolazio loše u anketama", rekla je dodavši kako je zato uvijek dobivao sve izbore.

Na pitanje vjeruje li HDZ u pošteno suđenje Zdravku Mamiću, Brkić je istaknuo kako HDZ na čelu s Karamarkom podupire sve institucije i njihov rad. "Isto tako mi ne politiziramo istrage kao što to radi SDP", rekao je Brkić te poručio kako je svatko nedužan dok mu se ne dokaže krivnja.

Naglasio je kako visoki dužnosnici SDP-a daju prilog tezi da se sumnja na zlouporabu represivnoga aparata i selektivnost u pristupu, kao u vrijeme predizborne kapmanje, kao i na skretanje pozornosti s privatizacije Croatia osiguranja, slučaja Visia Croatica, istraživanje u Jadranu te događaja na Poljudu, te dodao kako unato silnoj tehnologiji institucije još nemaju odgovora na ta pitanja.

Brkić je rekao kako aktualni potpredsjednik Vlade govori da je politička osoba, a istodobno komentira aktualne istrage ravnateljstva policije, što je dokaz za zlouporabe policije u političke svrhe. "U javnim nastupima iznosi klasificirane podatke, a u nekim medijima se piše o rezultatima istrage, što bi trebalo biti tajna", napomenuo je Brkić i upitao hoće li organi progona pokrenuti istragu o curenju informacija? (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene