Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ostvarivanje gospodarskog rasta

Britanski ministar za Europu: Glas Hrvatske važan za reforme EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski glas u EU-u bit će vrlo važan u vrijeme dok raspravljamo o reformama za ostvarivanje gospodarskog rasta, otvaranje novih radnih mjesta i napredak Europe, izjavio je u ponedjeljak britanski ministar za Europu David Lidington snažno se zauzimajući za nastavak proširenja Unije na zemlje jugoistoka Europe.

"Hrvatska je napredovala i proces (priključenja) imao je preobražujući učinak na zemlju. No, kao što je Europsko vijeće istaknulo u lipnju, tu se proces proširenja ne zaustavlja", napisao je Lidington na internetskoj stranici britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Čelnici EU-a su u lipnju odlučili da se do siječnja iduće godine otvore pristupni pregovori sa Srbijom te su dali "zeleno" svjetlo za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom.

>> Doznajte kako se ZAPOSLITI u Europskoj uniji!

"No, potrebno je još puno toga učiniti, uključujući trenutnu primjenu sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova iz travnja", naglasio je Lidington koji smatra da će članstvo Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije i BiH, kada ispune potrebne uvjete, značajno pridonijeti sigurnosti i napretku Europe.

"To su dostižni ciljevi, što potvrđuje primjer Hrvatske, i veselim se trenutku kada ću novim članicama moći zaželjeti dobrodošlicu u klub", rekao je Lidington.

"Posve je jasno da proces proširenja, sa svojim strogim pristupom, pokreće promjene na bolje na 'vratima Europe' i pomaže da gospodarstva shvate svoj puni potencijal. Više nego ikad, sada je ključno da nastavimo tim putem", istaknuo je britanski ministar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Subotnja špica u Zagrebu tijekom emidemije koronavirusa - 1 To će promijeniti gradove Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?" Ilustracija Budućnost pred vratima Hrvatska je ušla u najužu jezgru jednog od najjačih globalnih sustava: Iduća godina mogla bi biti presudna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene