Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brela: Parkiranje 80 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaže na Makarskoj rivijeri pravi su biser prirode, a toga su svjesni i domaći. Navali vikendaša sa svih strana odlučili su se oduprijeti paprenom cijenom parkiranja. U Tučepima parkiranje 50, a u Brelima ni manje ni više nego 80 kuna.

Nagrađivane plaže u Brelima jednako su savršene na prospektima i uživo. Dođete jednom i vraćali bi se uvijek, ako vam parkiranje ne ostane u premračnom sjećanju. Jer, čim skrenete sa magistrale i pokušate se ugurati autom negdje uz stabla, momci u žutom pojasnit će vam da to košta 50 kuna, a ako ćete nekoliko kilometara niže, i bliže moru, to je onda 80 kuna. Zaposlenici koji naplaćuju parking naslušaju se prijetnji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi

Za 50 ili 80 kuna možete ostati cijeli dan, ali isto plaćate i ako ćete se samo kratko bućnuti i sjesti na kavu. 

A kada platite, s vrha ceste do mora našetate se strmom cestom ili kroz šumu. Kako je natrag uzbrdo, ne treba ni spominjati. U blizini parkinga pečena janjetina pa smo brzo izračunali da se za cijenu parkinga može dobro ručati.

Hotelijerima je očito dosta najezde jednodnevnih kupača sa sendvičem i sokom u ruksaku. 

Goste raznježene prizorom dobrodošlice u Tučepima brzo osvjeste ploče upozorenja. Pauk kruži posvuda. 

U Tučepima slično, dnevna karta za parkiranje 50 kuna, pa tko voli. Istina plaže su lijepe, hoteli prepuni, ali kupači kažu sve je to ipak preskupo.

Za koga su uopće ove plaže? 

Dobro se zna da naši gradići uz more svoje elitne kvadrate ionako ne čuvaju za tu klasu. Što deblji novčanik gosta, to širi osmjeh domaćina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene