Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobijedio Bajsa

Branko Hrg novi predsjednik HSS-a: Više nećemo biti trgovačka stranka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Hrg novi je predsjednik HSS-a izabran danas na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a u Zagrebu.

Branko Hrg je gradonačelnik Križevaca i dugogodišnji član predsjedništva HSS-a vodit će HSS, stranku s više od 51.000 članova u sljedeće četiri godine. Vodstvo stranke preuzeo je od Josipa Friščića koji je stranku vodio od prosinca 2005. godine.

Hrg je pobijedio svog protukandidata Damira Bajsa bivšeg ministra turizma. Hrg je dobio 555, a Bajs 374 glasa. Bilo 929 važećih te 8 nevažećih glasova od ukupnmo 937 glasača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši predsjednik 'Odlazim iz HSS-a' Slika nije dostupna Nezadovoljan koalicijom Hrg o HSS-ovom odabiru SDP-a: 'Stranka se prodaje k'o svinje na placu'

'HSS bira svoj novi put. Bira put na kojemu ćemo biti jaka stranka, na kojemu nema suvišnih HSS-ovaca, bira put pobjede i uspjeha. Danas je dan kada se stvara novi, a ustvari izvorni HSS u kojemu ćemo biti prepoznatljiva stranka hrvatskoga čovjeka, hrvatskog sela 21. stoljeća, hrvatskog obrtnika i poduzetnika. Vraćamo se Radićevim izvorima velike nacionalne osviještenosti, ali i socijalne pravde. Izborom novih ljudi danas se bira nepotkupljivi HSS, izborom uspješnih HSS-ovaca danas se bira pobjednički HSS', istaknuo je Branko Hrg.

Naglasio je kako HSS s novim vodstvom više nikad neće biti trgovačka stranka te da će o budućim koalicijama moći odlučivati isključivo skupština HSS-a.

Hrg je istaknuo kako će HSS postati stožerna stranka centra, po zaštiti nacionalnog intersa desni, a po zaštiti socijalnih prava lijevi, podsjetivši kako su četiri temeljne točke kojima, ako dobije povjerenje izaslanika, želi vratiti HSS na mjesto koje mu pripada: stranačka konsolidacija, programsko osvježavanje, kadrovsko podmlađivanje i unutarstranačka demokratizacija. Hrg je poručio da neće više mucati na važnijim problemima hrvatskoga društvenog, političkog i ekonomskog života.

'HSS-ovo ognjište je na selu, njega se HSS niti može, a niti smije ikad odreći. Zbog toga se vraćamo programu Preporod hrvatskog sela', poručio je te istaknuo kako će u HSS-u prestati praksa odlučivanja od gore prema dolje te da im treba optimizam, vjera i sloga. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene