216228
216228
216228
216228
216228

Branko Hrg novi predsjednik HSS-a: Više nećemo biti trgovačka stranka

  • , 28.01.2012., 16:25
  • Autor:
  • komentara

Branko Hrg novi je predsjednik HSS-a izabran danas na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a u Zagrebu.

 
 
 
 

Branko Hrg je gradonačelnik Križevaca i dugogodišnji član predsjedništva HSS-a vodit će HSS, stranku s više od 51.000 članova u sljedeće četiri godine. Vodstvo stranke preuzeo je od Josipa Friščića koji je stranku vodio od prosinca 2005. godine.

Hrg je pobijedio svog protukandidata Damira Bajsa bivšeg ministra turizma. Hrg je dobio 555, a Bajs 374 glasa. Bilo 929 važećih te 8 nevažećih glasova od ukupnmo 937 glasača.

'HSS bira svoj novi put. Bira put na kojemu ćemo biti jaka stranka, na kojemu nema suvišnih HSS-ovaca, bira put pobjede i uspjeha. Danas je dan kada se stvara novi, a ustvari izvorni HSS u kojemu ćemo biti prepoznatljiva stranka hrvatskoga čovjeka, hrvatskog sela 21. stoljeća, hrvatskog obrtnika i poduzetnika. Vraćamo se Radićevim izvorima velike nacionalne osviještenosti, ali i socijalne pravde. Izborom novih ljudi danas se bira nepotkupljivi HSS, izborom uspješnih HSS-ovaca danas se bira pobjednički HSS', istaknuo je Branko Hrg.

Naglasio je kako HSS s novim vodstvom više nikad neće biti trgovačka stranka te da će o budućim koalicijama moći odlučivati isključivo skupština HSS-a.

Hrg je istaknuo kako će HSS postati stožerna stranka centra, po zaštiti nacionalnog intersa desni, a po zaštiti socijalnih prava lijevi, podsjetivši kako su četiri temeljne točke kojima, ako dobije povjerenje izaslanika, želi vratiti HSS na mjesto koje mu pripada: stranačka konsolidacija, programsko osvježavanje, kadrovsko podmlađivanje i unutarstranačka demokratizacija. Hrg je poručio da neće više mucati na važnijim problemima hrvatskoga društvenog, političkog i ekonomskog života.

'HSS-ovo ognjište je na selu, njega se HSS niti može, a niti smije ikad odreći. Zbog toga se vraćamo programu Preporod hrvatskog sela', poručio je te istaknuo kako će u HSS-u prestati praksa odlučivanja od gore prema dolje te da im treba optimizam, vjera i sloga. (Hina)

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se