Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan 685 milijuna kuna

'Radi se o povijesnom projektu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Divuljama je danas pušten u rad kanalizacijski sustav Kaštela-Trogir, u čiju je izgradnju investirano 685 milijuna kuna, a koji je dio integralnog projekta zaštite Kaštelanskog zaljeva koji će ukupno stajati više od dvije milijarde kuna.

"Radi se o povijesnom projektu, sigurno najvećem u Hrvatskoj ikada u području vodoopskrbe, odnosno za sad odvodnje, a koji će enormno poboljšati kvalitetu života u Kaštelanskom zaljevu i šire", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na svečanosti otvaranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'To je velika nula' MINISTRI O HDZ-OVOM PROGRAMU 'Kome će biti dobro?' 'Zna se' Slika nije dostupna Kriva je - administracija Grčić i Mrak-Taritaš: Nema sukoba interesa, to je zakonska neusklađenost

Po Grčićevim riječima, danas otvorenom dionicom kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir štiti se okoliš i vraća se ambijent za ugodan život na tom području.

VIDEO SMRAD NA RIVI: Fekalije se izlile u more, turisti neugodno iznenađeni

"Ovim kanalizacijskim sustavom su uklonjena 72 neidentificirana ispusta u more kroz koja se trovalo more u Kaštelanskom zaljevu, a rezultati probnog mjerenja kakvoće mora su senzacionalni pošto su na šest od ukupno 10-ak lokacija uvjeti apsolutno zdravi to jest voda je čista", pojasnio je Grčić.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je istaknuo kako se puštanjem u rad kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir podiže standard življenja na tom području te je nužno nastaviti žurno priključivanje domaćinstava i ostalih korisnika na sustav. Po riječima ministra Jakovine planirano je diljem Hrvatske izgraditi gotovo 300 prečišćivača.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš je istaknula kako je rješavanje vodopskrbnog sustava i odvodnje od iznimne važnosti za buduće naraštaje Hrvatske.

Puštanje u rad kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir upriličeno je u organizaciji Agencije Eko kaštelanski zaljev. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene