Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pitanje o reformama

'Danonoćno i intenzivno radimo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u srijedu je izjavio da Vlada intenzivno radi na prijedlogu paketa mjera za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža, a prvi nacrt mjera možda će biti gotov do kraja tjedna.

'Danonoćno i intenzivno radimo na prijedlogu paketa reformi koje će Vlada prezentirati Bruxellesu', izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić, odgovarajući na upit novinara uoči otvaranja logističkog centra Kauflanda u poslovnoj zoni Jalševac, kraj Jastrebarskog.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

"Već smo na tri održana povjerenstva za europski semestar verificirali dio mjera. O tome još razgovaramo i ovih dana ćemo imati prvi 'draft', nakon čega ćemo krenuti u dijalog s Europskom komisijom", izjavio je Grčić.

Na zamolbu da bude određeniji, odgovorio je da će Vlada "možda čak i do kraja tjedna uputiti nekakav prvi draft, ali to je zaista radni materijal".

Grčić ne vjeruje da će odustajanje od poreza na nekretnine biti kamen spoticanja, jer je u izradi cjelovit paket mjera o kojem će se razgovarati s Komisijom.

'Ova je godina definitivno izgubljena. Nažalost, i prethodne su nešto slično'

Upitan može li se očekivati nastavak prebacivanja poreznog opterećenja s rada na imovinu, odgovorio je da se o porezima u ovom trenutku ne razgovara, već o temeljnim reformama u nekoliko sektora, prije svega javnoj upravi, upravljanju javnim poduzećima i onima na lokalnoj razini, kao i u zdravstvu i mirovinskom sustavu.

Do kraja travnja Vlada mora podastrijeti Europskoj komisiji paket mjera za ispravljanje makroekononomskih neravnoteža, koji će se potom razmatrati u Bruxellesu u svibnju. Komisija je, naime, krajem veljače utvrdila u Hrvatskoj, drugu godinu zaredom, postojanje prekomjernih makroekonomskih neravnoteža, koje zahtijevaju odlučnu političku akciju i specifični monitoring. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene