Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Most se mora objasniti biračima"

Bačić: U Mostu je zavladala panika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva HDZ-a Branko Bačić ocijenio je u ponedjeljak u Stonu kako je očito da je u Mostu zavladala panika s obzirom na ankete koje pokazuju da HDZ-ov kandidat Dalibor Milan pobjeđuje u drugom krugu za gradonačelnika Metkovića, jer kako drugačije tumačiti činjenicu da im smeta objava videoisječka smjene Mostovih ministara.

"Očito je u Mostu zavladala panika s obzirom na najnovije ankete koje pokazuju da naš kandidat Dalibor Milan pobjeđuje u drugom krugu za gradonačelnika Metkovića. Jer, kako drugačije tumačiti činjenicu da našim suparnicima iz Mosta smeta objava jednog videa s javnog dijela sjednice Vlade na kojemu Mostovi ministri ne daju podršku svom kolegi s kojim su godinu i pol dana sjedili u Vladi, bez da su mu dali mogućnost da se brani od neargumentiranih i neutemeljenih optužbi iz SDP-a?" - izjavio je Bačić na predizbornom skupu u Stonu, a prenio HDZ.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Bačić je istaknuo kako je HDZ na predizbornom skupu pokazao taj videoisječak kako bi svojim biračima ukazao na trenutak kada Most na sjednici Vlade staje uz oporbu, odnosno SDP, ruši svog ministra, a time i Vladu, te tako destabilizira cjelokupnu političku situaciju u Hrvatskoj.

"Mi ćemo i dalje ukazivati na dosljednu nevjerodostojnost Mosta. Primjerice, na činjenicu da kandidiraju svog političkog tajnika za župana Dubrovačko-neretvanske županije, iako su do jučer tvrdili da treba ukinuti županiju", poručio je Bačić.

Sigurni smo u pobjedu Nikole Dobroslavića u županiji, pobjedu Mate Frankovića u Dubrovniku i Dalibora Milana u Metkoviću. To je ono što najviše smeta Mostu, istaknuo je Bačić.

Kandidat za ponovni mandat dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić rekao je kako će se vidjeti sve kad građani budu odlučivali 21. svibnja.

"Nikola Grmoja i Most moraju objasniti zašto su rušili Vladu Tihomira Oreškovića i zašto su zajedno s SDP-om pokušali srušiti Vladu Andreja Plenkovića. U tome nisu uspjeli, već su izgubili ministre, predsjednika Sabora i mnoga javna poduzeća te moraju to objasniti svojim sugrađanima", istaknuo je Dobroslavić.

Odgovor Bože Petrova

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u ponedjeljak, tijekom predizbornog druženja s građanima u Dubrovniku, kako mu je drago što su HDZ-ovci u nedjelju na predizbornom skupu emitirali videoisječak smjene Mostovih ministara i tako pokazali što je Plenković učinio da zaštiti čovjeka iz Agrokora.

''Drago mi je da HDZ-ovci sada ponavljaju sve ono što je Andrej Plenković trebao napraviti da bi zaštitio čovjeka iz Agrokora, da bi zaštitio ministra financija koji više ne može biti ministar. Žao mi je samo što nisu dodali sve ono što je uslijedilo u idućih mjesec dana – laganje cijeloj hrvatskoj javnosti, pokušaj preslagivanja u Saboru, sramotnu trgovinu u Saboru, šutnju premijera o tome tko čini tu famoznu većinu… Vidjet ćete nakon izbora'', rekao je Petrov. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene