Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branko Bačić:

"Jako me čudi agresija SDP-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, tvrdi da ni Plenković ni Cvitan nisu izašli iz svojih ustavnih ovlasti te ga čudi agresija SDP-a.

Na pitanje hoće li HDZ u srijedu na saborskom Odboru za pravosuđe podržati raspravu o glavnom državnom odvjetniku, Branko Bačić kazao je kako su HDZ i Vlada itekako zainteresirani da se utvrde sve okolnosti u aferi "Dnevnice". Na dnevnom redu Odbora je točka o neovisnosti rada državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Zatvoreni balkon 1000 do 5000 eura Novi zakon mogao bi uvesti neočekivanu zabranu: "Ne može svatko raditi što želi, zgrade nisu privatno vlasništvo" Obnova dvorca - 4 Završena konstrukcijska obnova Nagrizao ga je zub vremena, dokrajčio potres, a obnovu bi trebali ubrzati strani radnici

"Prema tome mi nemamo nikakvog razloga kočiti raspravu i da na toj raspravi sudjeluje glavni državni odvjetnik. No, pitanje je koliko on može davati informacija o predmetu o kojem se vodi istraga. Ovdje možemo govoriti o načelnim stvarima i ustavnim kategorijama. Želim reći da niti je državni odvjetnik, a još manje predsjednik vlade izišao iz svojih ustavnih ovlasti kada su zajedno održali presicu u vladi a nakon što je predsjednik vlade utvrdio da se afera "Dnevnice" ne zaustavlja makon vlade Zorana Milanovića nego se nastavlja i dalje. Stoga me jako čudi agresija koju je iskazao Klub SDP-a danas. Tim više jer smo mi u HDZ-u, kada je otvorena afera, vrlo oprezno davali ocjene o možebitnim krivcima za cijelu aferu. A sada kada predsjednik vlade želi da se do kraja utvrde sve činjenice, onda iz SDP-a dolazi neviđena agresija prema predsjedniku vlade i zaboravljaju da je ta afera otvorena u vrijeme vlade Zorana Milanovića", ustvrdio je Bačić.

Istkanuo je kako je do preokreta u aferi "Dnevnice" došlo prije svega zbog interne istrage u Vladi koju je naložio premijer a ne istrage Tomislava Sauche

"Kada je utvrdio da su se takve isplate nastavile i nakon Vlade Zorana Milanovića, pozvao je glavnog državnog odvjetnika i s time ga upoznao", kazao je Bačić dodaviši da se Cvitana neopravdano proziva jer istragu još nije dovršio. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene