455797
455797
455797
455797
455797

"HDZ podupire Vladu u nastojanjima da brine u uhićenima u BiH"

  • , 03.11.2016., 11:42
  • Autor:
  • komentara

Saborski Klub HDZ-a u četvrtak je podržao korake koje Vlada poduzima u vezi uhićenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Bosanskoj Posavini.

 
 
 
 
Zastupnici HDZ-a za dijasporu u Saboru (Video: Vijesti u 17h)
Zastupnici HDZ-a za dijasporu u Saboru (Video: Vijesti u 17h)

"Jasno smo podržali Vladu u nastojanjima da brine o našim državljanima uhićenima u BiH", rekao je novinarima nakon sjednice Kluba njegov predsjednik Branko Bačić.

HDZ-ov klub će, najavio je, na konferenciji za novinare još jednom upozoriti na uhićenje zapovjednika HVO-a te na "ekstenzivno i selektivno optuživanje časnika HVO-a i kontinuirani proces institucionalnog obespravljivanja Hrvata u BiH".

O tim problemima u četvrtak će govoriti zastupnici Božo Ljubić i Željko Raguž.

Upitan hoće li Klub HDZ-a tražiti da se Vladin predstavnik obrati Saboru u vezi situacije u BiH, Bačić je kazao kako će o tome donijeti zaključak nakon današnje sjednice Vlade, koja će raspravljati o potezima koje hrvatske vlasti poduzimaju u vezi uhićenja pripadnika HVO-a. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se