Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno financiranje

Braniteljske udruge: "Ministrica Obuljen se suglasila da se u HAVC-u moraju srediti stvari"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge smatraju da je sufinanciranjem filma "15 minuta - Masakr u Dvoru" povrijeđen ugled Republike Hrvatske.

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata danas se sastala s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek nakon čega su održali konferenciju za medije.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture Prvo dogovori pa poslovi? Sporni mailovi oko Ministarstva kulture za premijera ništa novo, oporba optužuje za profiterstvo: "Nema razlike između potresnog i ratnog" Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

Podsjetimo, Koordinacija je predala kaznenu prijavu protiv vodstva HAVC-a zbog kako kažu nezakonitog djelovanja te nezadovoljni načinom na koji se raspoređuje novac za filmove.

Udruge smatraju da je sufinanciranjem filma "15 minuta - Masakr u Dvoru" povrijeđen ugled Republike Hrvatske.

Tijek konferencije za medije pratite u nastavku:

11:34 Jurčević se osvrnuo i na optužnice proptiv pripadnika HVO-a.

"Ove optužnice su tek početak kaosa. U pozadini su svi globalni sukobi Rusije i SAD-a . To ne treba shvaćati olako, a državne institucije su očito nespremne", kaže Jurčević.

11:32 "Film 'Masakr u Dvoru' financiran je hrvatskim novcem, a golema šteta je nanesena, iako je novac vraćen. U tom filmu potpuno se lažno tvrdi da je hrvatska vojska odgovorna za ubojstvo mentalno zaostalih civila što je potpuno netočno", kaže Jurčević.

11:30 "Ministrica je rekla da će Ministarstvo istražiti sve slučajeve. Ona više nije članica Upravnog odbora HAVC-a", kaže Jurčević.

11:28 "Sljedeći tjedan ćemo detaljno obrazložiti dodijeljenih 3,7 milijuna kuna za film Zrinka Ogreste gdje je trebalo biti osam glasova. Na sjednici je bilo osam ljudi, a jedan od njih je bio Ogresta koji nije smio glasati", kaže Jurčević.

11:25 "Ministrica se suglasila da se u HAVC-u moraju srediti stvari. Nastavit ćemo s kaznenim prijavama i konferencijama na kojima ćemo vršiti pritisak da se razriješi Hrvoje Hribar zbog kaznene odgovornosti", kazao je Jurčević.

11:20 "Održali smo sastanak s ministricom. Detaljno smo je upoznali s time što radi Koordinacija i koji su naši zhatjevi. Bilo je puno nesporauzuma zbog informacija koje su se pojavljivale u medijima", kazao je Josip Jurčević

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene