455897
455897
455897
455897
455897

Braniteljske udruge: "Ministrica Obuljen se suglasila da se u HAVC-u moraju srediti stvari"

  • , 04.11.2016., 11:30
  • Autor:
  • komentara

Udruge smatraju da je sufinanciranjem filma "15 minuta - Masakr u Dvoru" povrijeđen ugled Republike Hrvatske.

 
 
 
 
Koordinacija je održala sastanak s ministricom kulture(Video: Dnevnik.hr)
Koordinacija je održala sastanak s ministricom kulture(Video: Dnevnik.hr)

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata danas se sastala s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek nakon čega su održali konferenciju za medije.

Podsjetimo, Koordinacija je predala kaznenu prijavu protiv vodstva HAVC-a zbog kako kažu nezakonitog djelovanja te nezadovoljni načinom na koji se raspoređuje novac za filmove.

Udruge smatraju da je sufinanciranjem filma "15 minuta - Masakr u Dvoru" povrijeđen ugled Republike Hrvatske.

Tijek konferencije za medije pratite u nastavku:

11:34 Jurčević se osvrnuo i na optužnice proptiv pripadnika HVO-a.

"Ove optužnice su tek početak kaosa. U pozadini su svi globalni sukobi Rusije i SAD-a . To ne treba shvaćati olako, a državne institucije su očito nespremne", kaže Jurčević.

11:32 "Film 'Masakr u Dvoru' financiran je hrvatskim novcem, a golema šteta je nanesena, iako je novac vraćen. U tom filmu potpuno se lažno tvrdi da je hrvatska vojska odgovorna za ubojstvo mentalno zaostalih civila što je potpuno netočno", kaže Jurčević.

11:30 "Ministrica je rekla da će Ministarstvo istražiti sve slučajeve. Ona više nije članica Upravnog odbora HAVC-a", kaže Jurčević.

11:28 "Sljedeći tjedan ćemo detaljno obrazložiti dodijeljenih 3,7 milijuna kuna za film Zrinka Ogreste gdje je trebalo biti osam glasova. Na sjednici je bilo osam ljudi, a jedan od njih je bio Ogresta koji nije smio glasati", kaže Jurčević.

11:25 "Ministrica se suglasila da se u HAVC-u moraju srediti stvari. Nastavit ćemo s kaznenim prijavama i konferencijama na kojima ćemo vršiti pritisak da se razriješi Hrvoje Hribar zbog kaznene odgovornosti", kazao je Jurčević.

11:20 "Održali smo sastanak s ministricom. Detaljno smo je upoznali s time što radi Koordinacija i koji su naši zhatjevi. Bilo je puno nesporauzuma zbog informacija koje su se pojavljivale u medijima", kazao je Josip Jurčević

 

 

 

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se