Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele ga u Hrvatskoj

Branitelji organiziraju prosvjed protiv Brammertzova dolaska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret 'Stop progonu hrvatskih branitelja' najavio je da će prekosutra, 4. svibnja, u znak prosvjeda zbog dolaska glavnog haaškog tužitelja Serge Brammertza organizirati prosvjed na zagrebačkom Cvjetnom trgu te pokušati spriječiti da se Brammertz sastane s hrvatskim dužnosnicima.

Predsjednik pokreta Zvonimir Trusić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je 'Serge Brammertz pripadnik trećerazrednih elita koje pohode Hrvatsku, a svojom bahatošću misli da može dominirati hrvatskim narodom'. Želimo izraziti potpuno drugo stajalište i vjerujemo da izražavamo stav većine hrvatskog naroda, a taj stav je da ova podanička vlast koja prima te činovnike i tzv. veličine nema ovlast hrvatskog naroda za takvo svoje djelovanje, kazao je.

Trusić je rekao da će tijekom prosvjeda, koji počinje u 9 sati, pokušati blokirati Gornji grad kako bi spriječili Brammertzovo kretanje te pozvao sve hrvatske branitelje i druge građane da im se pridruže. Iznio je i kritike na rad hrvatske vlade i institucija zbog odnosa prema hrvatskim nacionalnim interesima i braniteljima ocjenjujući da je politika hrvatskih vlasti 'kapitulantska i izdajnička'.

Kritizirao je i elektronske medije na nacionalnoj razini jer, kako je rekao, daju prostor ljudima poput Žarka Puhovskog koji opravdavaju 'podaničku politiku hrvatskih vlasti'. (Hina)

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Slika nije dostupna Mladi Jastreb upozorio na nastavak progona 'Sve više branitelja dobiva pozive policije i DORH-a'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene