Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIUDR reagirao

Branitelji ogorčeni reakcijom Pupovca na uhićenje Boljkovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je reakcijom Milorada Pupovca da će u povodu uhićenja Josipa Boljkovca Hrvatsku prijaviti europskim institucijama.

Prema Pupovcu, Hrvatska samovoljno i pogrešno tumači Rezuluciju Vijeća Europe - prema kojima se vodi u ovom postupku.

'Smatramo da je to još jedno u nizu blaćenja, marginaliziranja i falsificiranja hrvatske povijesti, a poglavito da se tim činom želi izvršiti nedopustivi pristisak na sudske i ine organe koji se bave progonom ratnih zločina koji ne zastarijevaju. Pupovac bi trebao znati da Boljkovac još nije optužen, da se tek obavlja istraga i da ćemo tek vidjeti što će od svega toga biti', navodi u priopćenju UBIUDR.

Dodaje kako Rezolucija među ostalim 'poziva sve post-komunističke partije da u svojim zemljama, ako to dosad nisu učinile, ponovno procjene povijest komunizma i svoju vlastitu prošlost, jasno se distanciraju od zločina počinjenih od strane totalitarnih komunističkih režima i da ih osude bez ikakvih nejasnoća'.

'Sad, kad je Hrvatska napokon krenula u tom pravcu, odmah se javljaju razni 'pupovci', tim prije jer su svijesni da ako se 'zakotrlja' slučaj Boljkovac sigurno će doći na red i mnogi drugi', navodi u priopćenju UBIUDR.

'Ukoliko srpski političar Milorad Pupovac ostvari svoju prijetnju i tuži Hrvatsku Vijeću Europe, tada će UBIUDR i veliki broj ostalih Udruga proizašlih iz hrvatskog Domovinskoga rata istoj toj instituciji podnijeti tužbu protiv Pupovca i optužiti ga da je baš on taj koji krši Rezoluciju Vijeća Europe, zamagljuje i zataškava ratne zločine koji su se dogodili na ovim prostorima od 1945., pa sve do današnjih dana', navodi predsjednik udruge branitelja Podravke Mladen Pavković. (Hina)

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene