Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup zajedništva

Premijer dolazi na okrugli stol? Branitelji: "Bilo bi nam drago da dođe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelji koji već mjesecima prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva u Savskoj 66 održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili Skup zajedništva - 100% za Hrvatsku, koji će se održati 2. svibnja.

Skup zajedništva održat će se na glavnom zagrebačkom trgu, a na svečanom programu sudjelovat će brojna kulturno-umjetnička društva i, prema riječima branitelja, najbolji hrvatski tamburaši. Nnjima će se pridružiti i brojni hrvatski glazbenici među kojima Dražen Zanko, Mate Mišo Kovač i Thompson. Skupu će prethoditi sveta misa za Domovinu u 18 sati u Zagrebačkoj katedrali.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

"Na skup 2. svibnja neće biti političkih govora, no poslat ćemo jasnu poruku", kazao je Đuro Glogoški okupljenim novinarima u šatoru.

'Marš protiv šator-grada': Na Trg došlo šest prosvjednika, marš prema šatoru upitan

Prosvjed Udruge Franak, najavljen za sutra, branitelji pozdravljaju, te napominju kako će biti uz prosvjednike jer je velik broj onih sa kreditom u švicarskim Francima upravo u njihovim redovima.

Za srijedu u podne najavili su održavanje okruglog stola na temu 'Istinom 100 % za Hrvatsku' koji će se održati u Novinarskom domu. Na okrugli su stol pozvali predsjednicu Grabar Kitarović, kardinala Bozanića, predsjednika sabora Josipa Leku, ministra Matića, njegovu zamjenicu Vesnu Nađ i mnoge druge. Na popisu pozvanih je i premijer Zoran Milanović, kojem su branitelji poručili kako je dobro došao među njih.

"Sve čelnike institucija smo pozvali na naš okrugli stol, među njima i ministra Matića, kako bi sukobili argumente", rekao je i dodao kako očekuje da će se svi odazvati.

"Pružamo premijeru još jednu mogućnost. Postoji nada, ali se vidi kako se ignoriraju 'Blokirani', Uduga 'Franak', Imunološki zavod i svi ostali, tako da je teško očekivati od čovjeka koji ignorira sve populacije u hrvatskom društvu da će prihvatiti naše zahtjeve, ali dajemo mu još neku mogućnost", poručio je.

Između ostalog, branitelji su prozvali Ministarstvo branitelja zbog nereagiranja na njihove molbe, smatraju da ta institucija nema volje pozabaviti se njihovim pitanjima te riješiti probleme koje navode u zahtjevima. Također napominju kako odgovornost leži na predsjedniku vlade, te da i dalje inzistiraju na Ustavnom zakonu. Obilježavanje Oluje treba biti u Kninu, napomenuli su u šatoru.Obljetnica Oluje treba biti održana u Kninu, zaključili su branitelji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene