Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak zbog objave Registra

Kosorica umirila udruge: Zaštitit ćemo branitelje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaključak sastanka je da je u interesu branitelja da se stiša buka koja se oko registra podigla u javnosti.

Premijerka Jadranka Kosor se sastala u Vladi danas poslijepodne s predstavnicima braniteljskih udruga. Posve očekivano, tema sastanka je objava Registra branitelja na internetu. Zaključak sastanka branitelja i Jadranke Kosor koji je trajao dva sata je, prema riječima premijerke, da je u interesu branitelja da se stiša buka koja se oko registra podigla u javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Tko bi trebao riješiti problem lažnih branitelja? Slika nije dostupna 'Tome se ne protive pravi branitelji' Fred Matić: Registar branitelja do ulaska u EU

>> Na Facebooku pokrenut dobrovoljni registar

'Hrvatski branitelji uvijek su uz Hrvatsku Vladu i Vlada će zaštititi njihovo dostojanstvo. Nećemo dozvoliti podjele u hrvatskom društvu’, rekla je Kosor

Premijerka je, na pitanje novinara, kazala da Vlada uvijek ima potporu branitelja. Uz predstavnike 30-ak udruga sastanku, koji je trajao dva i pol sata, nazočili su i ministar branitelja Tomislav Ivić, ministar obrane Branko Vukelić, te ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Ministar Ivić nije htio govoriti o sastanku rekavši samo da je bilo 'sve bilo super', te da su braniteljske udruge 'bile uz Vladu kao i uvijek do sada'. Upitan o zahtjevu SDP-a da se o Registru raspravlja u Hrvatskome saboru kratko je odgovorio: 'Bumo videli'.

'Registar ne smije biti objavljen dok se branitelji ne usuglase'

Tom Kačinari, predsjednik Zajednice udruga dragovoljaca rekao je da registar ne smije biti objavljen sve dok se oko toga ne usuglase sve udruge i kompletna braniteljska populacija.

Upitan smatra li za objavljivanje odgovornim predsjednika Republike, Kačinari je kazao da ga ne smatra izravno odgovornim. 'Ne smatram osobno da je objava išla s Pantovčaka, ali da svi skupa trebamo biti obazriviji u izjavama, trebamo', rekao je.

Pred početak sastanka predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci Hrvatske Slavica Hruškar je ponovno izjavila kako će tražiti odgovornost Josipovića upravo zato jer je vrhovni zapovjednik.

Napomenimo samo da je ministar Darko Milinović danas korigirao izjavu koju je jučer dao za medije, a koja se odnosi na paljenje zastave u Gospiću.

'Molim da objavite ispravak izjave i ispriku zbog moje pogreške, lapsusa linguae, prilikom davanja izjave. Naime, htio sam reći kako je polijevala vodom hrvatske zastave koje su nosili građani grada Gospića pjevajući hrvatske pjesme, a ne kako sam zabunom rekao, palila hrvatsku zastavu. O tom činu postoje mnogi svjedoci u Gospiću', napisao je u mailu Novoj TV ministar Milinović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene