Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev branitelja

Branitelji i dalje prosvjeduju zbog apartmanizacije Plitvica, Most odustao od podrške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već 17 dana traje prosvjed branitelja u okolici Plitvičkih jezera.

Bune se protiv prekomjerne apartmanizacije u krugu Nacionalnog parka i tvrde da će zbog nje doći do uništavanja prirodnih ljepota i resursa na Plitvicama. U današnjem prosvjedu trebao ih je podržati MOST, no na zahtjev branitelja, odustali su. Protiv prekomjerne gradnje bune se i u Nacionalnom parku i tvrde kako bi zbog toga Plitvice mogle biti uklonjene s UNESCO-ova popisa svjetske baštine.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju obljetnica pogibije Josipa Jovića Krvavi Uskrs Obilježavanje 32. godišnjice pogibelji Josipa Jovića: "To je bio početak Domovinskog rata" Slika nije dostupna Obljetnica pogibije Josipa Jovića Milanović: ''U Mađarsku ni ne idu vojnici, idu zapovjednici. To je finta''

U Ministarstvu zaštite okoliša uvjeravaju kako do takvog scenarija neće doći.

"Tražimo od Vlade da hitno zaustavi gradnju i da pošalje inspekcije, neovisne vladine inspekcije, koje će pročešljati svu gradnju koja se desila od Oluje na ovamo na području nacionalnog parka, znači od oslobođenja", kaže Nikola Turkalj, Udruga branitelja domovinskog rata, Rakovica.

"Taj dio gdje se gradi ima dosta veliki utjecaj na sam sliv jezera što je i kroz hidrogeološku studiju ukazano. da li će u minimalnom protoku za vrijeme sušnog razdoblja izdržati ta crpljenja i stalan porast korištenja tih voda, to ćemo vidjeti", izjavio je Anđelko Novosel, ravnatelj NP Plitvička jezera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene