Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpora štrajkašima

Branitelje koji na Trgu štrajkaju glađu posjetili suborci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelje koji na Trgu bana Jelačića od kraja travnja štrajkaju glađu zbog haške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, danas su obišli Branko Borković Mladi Jastreb, dr. Slobodan Lang te Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, koji su im pružili potporu u njihovih nastojanjima da, kako je rečeno, obrane dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Nakon dvosatnog razgovora u šatoru gdje četvorica branitelja već 24. dan štrajkaju glađu, Slobodan Lang je izjavio kako ih nisu došli nagovarati da prestanu štrajk glađu već dati potporu dostojanstvu Hrvatske, branitelja i osuđenih generala.

'Željeli bismo da svi koji prođu pored šatora znaju da prolaze pokraj svih branitelja Hrvatske, jer su svi, bez obzira gdje bili, povezani i zabrinuti za branitelje ovdje na trgu i branitelje u Haagu0, rekao je Lang.

Borković je kazao da je kao vanjski član Odbora za ratne veterane, ratni zapovjednik i branitelj došao čestitati kolegama na ustrajnosti i hrabrosti što su svojim činom ukazali na sve ono što branitelje tišti. 'No, ovdje im poručujem da su nam potrebni živi, a ne mrtvi i zato sam ih pozivao da promjenu metode, da nam se pridruže u borbi za ove opravdane ciljeve drugim sredstvima', rekao je Borković.

Josip Klemm
je poručio kako jedinstvo branitelja nikada nije bilo upitno te da su oni koji štrajkaju glađu spremni po drugi dati svoj život da bi rekli istinu o Domovinskom ratu te da hrvatska država nije nastala na zločinu.

Glasnogovornik branitelja u štrajku glađu Miro Moro izjavio je da će branitelji nastaviti sa svojim štrajkom i ostati ustrajni u zahtijevima koje su proslijedili Hrvatskoj saboru, ali na koje nisu dobili odgovor.

Branitelji traže prekid suradnje s Haaškim sudom i povlačenje zahtijeva za ulazak u EU, ukidanje abolicije, kako navode, za 20.000 dokazanih srpskih terorista, puštanje na slobodu hrvatskih generala i branitelja iz stranih i domaćih zatvora te da se hrvatsku državu i interese hrvatskog naroda stavi na prvo mjesto. (Hina)

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene