Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proveo noć u kamp kućici

Kalvarija branitelja: Iz prvog stana ga iselili, na drugom puknuo ključ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelj Alenko Barač Roje, koji je jučer od udruge CRO UNUM dobio na korištenje stan, i ovu je noć prespavao u kamp kućici.

Beskućnik i branitelj Alenko Barač Roje, koji je više od 10 godina živio u trošnoj kamp kućici, bez struje i vode, jučer se napokon poveselio novom krovu nad glavom.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

No sreća nije dugo trajala. Nakon što su mu uručeni ključevi, na površinu su izbili imovinsko-pravni problemi oko iznajmljenog stana. Udruga CRO UNUM odlučila je Alenku iznajmiti drugi stan, a ključeve su mu uručili još sinoć. No on se nije stigao tako brzo preseliti, pa je noć ponovno proveo u trošnoj kamp kućici.

'Sada sam u drugom stanu, jako je lijep. Iselio sam se iz prvog jer su se pojavile neke pogreške s papirima, pa se nismo u to željeli petljati. Novi stan je veći, ima novi i sav potreban namještaj i pogled na more. Jako je lijep', rekao je Alenko Barač Roje i još se jednom zahvalio Draganu Primoracu, predsjedniku udruge CRO UNUM.

Problemi su se pojavili i kod drugog iznajmljenog stana. Naime, pokvarila se brava te je u njoj puknuo ključ pa Alenko nije mogao ući. Dok je Alenko čekao bravara agencija koja mu je trebala iznajmiti stan ponudila mu je druge stanove, u slučaju da nije 'zapeo' baš za ovaj s pokvarenom bravom na vratima. S obzirom da to nije bio slučaj, Alenku je dodijeljen treći stan od 40-ak kvadrata u Varoši.

Oglasio se i Vjekoslav Fabijanac, vlasnik prvog stana iz kojeg se Alenko Barač Roje zbog nepravilnosti u imovinsko-pravnim odnosima, iselio. 'U trećem mjesecu sam kupio taj stan preko agencije. No, agencija bivšim vlasnicima nije rekla da je prodala već je tvrdila da je stan iznajmila te im nije dala ništa novca. Prevaren sam, zajedno s bivšim vlasnicima stana i udrugom CRO UNUM', rekao je Vjekoslav Fabijanac. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene