Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo rješenja

BRANITELJ ZA BRANITELJA Bio je beskućnik pa mu prijatelj podario nešto nevjerojatno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branislava Despotušića, branitelja iz 114. brigade, Omiške bojne, razvod od supruge u Dugom Ratu, ostavio je bez stana i krova nad glavom.

Nakon što je pola godine spavao po klupama i garažama, Branislava Despotušića, branitelja iz 114. brigade, pod krov je primio drugi branitelj, Damir Kulušić iz Tugara kod Splita. Ne samo to, na njega je i doživotno prenio dio kuće tako da više nije beskućnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio nožem Policajac na aerodromu ubio beskućnika: "Ispaljen je samo jedan hitac" Slika nije dostupna Skupili za pristojan ukop Mjesec dana tijelo beskućnika iz Splita ležalo je na patologiji jer nije bilo novca za ukop. A onda su se pokrenuli dobri ljudi

Ostao je bez ičega, a onda dobio njega, Damira, brata, klako kaže Despotušić. Tugare, mjesto u Omiškoj zagori sada su mu dom. Pola godine je bio na cesti oko Dugog Rata i Omiša. 'Na klupi u parku, kad je počela kiša po garažama, srušenim kućama', rekao je Branislav Despotušić.

Kada je čuo za njegovu sudbinu, Damir je brzo odlučio.

'On je doša sa dvi kese, reka sam mu, prijatelju idemo u javnog bilježnika i prepisat ću na tebe da te niko ne može izbaciti', kazao je Damir Kulušić koji je Despotušiću prepisao dio kuće, a uz pomoć grada Solina, i niza donatorskih tvrtki uspjeli su dio kuće urediti.

Ministarstvo branitelja i Centar za socijalnu skrb nije nalazilo rješenje. Branislav je u ratu proveo gotovo četiri godine. Imao je probleme sa kralježnicom, prošao operacije, kaže i u ratu je ranjavan. Mirovina 1800 kuna, plaća alimentaciju. I danas se u medijima za prava branitelja najglasnije zalažu oni koji su se financijski odlično osigurali. U takvu pomoć ovi ljudi ne vjeruju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene