Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba za klevetu

Glavaš tužio osječkog gradonačelnika: Hoće li se pojaviti sutra na sudu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra je na osječkom Općinskom sudu na rasporedu ročište u slučaju Glavaševe tužbe za klevetu protiv Ivana Vrkića.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić danas nije potvrdio ni opovrgnuo mogućnost svog sutrašnjeg dolaska na osječki Općinski sud, gdje će se održati ročište povodom tužbe za klevetu koju je protiv njega podnio utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava kaznu za ratni zločin.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok

"Ja sam kao građanin povukao potez, a sve ostalo je na nadležnim tijelima da odrade svoj posao", rekao je Vrkić novinarima tijekom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, upitan hoće li doći na sutrašnje sudsko ročište.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, koji je nazočio istom događaju, u izjavi novinarima zaželio je Glavašu dobrodošlicu u Osijek nakon pet godina izbivanja te izrazio nadu da će mu biti dopušteno da se barem na trenutak sastane sa sinom i prijateljima.

'Glavaš je ratni profiter i zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi'

Glavaš je tužio Vrkića za klevetu zbog njegovih izjava u veljači ove godine u kojima ga je nazvao ratnim profiterom i optužio da telefonom iz Mostara dirigira HDSSB-ovcima kako da izazivaju kaos u Osijeku. Vrkić je tada nadležne institucije pozvao da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovni prostori.

Osječki sudac Ivica Sajter potvrdio je da će se sutra u podne na Općinskom sudu održati ročište, rekavši kako je jučer dobio rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se Glavašu odobrava privremeni dolazak na osječki sud. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene