Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužio gradonačelnika

Glavaš u Osijeku: Sud zatrpan zahtjevima građana koji žele pratiti raspravu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je na osječkom Općinskom sudu na rasporedu ročište u slučaju Glavaševe tužbe za klevetu protiv Ivana Vrkića. Osječki gradonačelnik nije potvrdio ni opovrgnuo mogućnost svog dolaska na sud.

Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava kaznu za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991., trebao bi se pojaviti na ročištu na osječkom Općinskom sudu, pred kojim je za klevetu tužio gradonačelnika Ivicu Vrkića.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Slika nije dostupna Spor oko odlaganja otpada Pet slavonskih gradova u škripcu: Izgubili na sudu, dužni 80 milijuna kuna

Rodni Osijek Glavaš će, ukoliko se pojavi na sudu, vidjeti samo iz automobila. Sud u Osijeku zatrpan je zahtjevima medija i građana, koji žele pratiti raspravu, ali zbog skučenost, većina će ostati ispred suda. Branimir Glavaš sam snosi troškove puta od Mostara do Osijeka, jer bez ispunjenja tog uvjeta sud Bosne i Hercegovine mu ne bi odobrio putovanje.

Podsjetimo, Glavaš je tužio Vrkića za klevetu zbog njegovih izjava u veljači ove godine u kojima ga je nazvao ratnim profiterom i optužio da telefonom iz Mostara dirigira HDSSB-ovcima kako da izazivaju kaos u Osijeku. Vrkić je tada nadležne institucije pozvao da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovni prostori.

Osječki sudac Ivica Sajter potvrdio je da će se u četvrtak u podne na Općinskom sudu održati ročište, rekavši kako je u utorak dobio rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se Glavašu odobrava privremeni dolazak na osječki sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene