Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop masovnom izlovu

Brane tuljane: Aktivisti pred kanadskim veleposlanstvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv pokolja tuljana pred kanadskim veleposlanstvom u Hrvatskoj prosvjedovali su aktivisti udruge Prijatelja životinja.

Pridružilo im se i dvadesetak učenika zagrebačke Osnovne škole kralja Tomislava. Naime, u Kanadi je počela sezona lova na tuljane i svake godine u ovo vrijeme ondje ih se ubije i do 270 tisuća. Da bi to spriječili, diljem svijeta prosvjeduju aktivisti za zaštitu životinja.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

'Razlog je taj što se svake godine oko 300 tisuća tuljana ubije radi krzna. U Hrvatskoj je donesena zabrana uvoza i prodaje tuljanovog krzna ali radimo na tome da se prestane na cijelom svijetu i sam samom prodajom, ali i sa ubijanjem tuljana', ističe Mariana Crnovečki, iz udruge Prijatelji životinja. 'Poštujemo pravo udruga i pojedinaca da dignu svoj glas protiv ubijanja tuljana, ali smo razočarani količinom dezinformacija koju šire', rekao je s druge strane Edwin L. Loughlin, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene