Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Sačić poručio

'Brammertz vrijeđa statut ICTY-a, a Bajić ima šutljiv i podanički stav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić ocijenio je danas odluku glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da ne proširi haašku optužnicu protiv Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj, 'sramotnom i duboko uvredljivom' te najavio kako će zbog toga prijaviti Brammertza Vijeću sigurnosti.

Nazivajuću tu odluku 'međunarodno-pravnim skandalom', Sačić je na konferenciji za novinare kazao kako ona 'vrijeđa temeljna međunarodno-pravna načela među kojima i ono o nezastarijevanju ratnih zločina'. Brammertz vrijeđa statut Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, ali i osjećaje obitelji žrtava koji su stradali od Mladićevih zločina, poručio je.

Također ga, kako je kazao, čudi i 'podanički i šutljiv stav o tom pitanju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kao i Vlade'. Naša politička elita posve je zakazala u zaštiti nacionalnih interesa, poručio je Sačić zapitavši se da li je to motivirano njihovom nespospobnošću ili podaništvom.

Suđenjem Ratku Mladiću samo za zločine u BiH doprinosi se, kako je rekao Sačić, 'reviziji novije hrvatske povijesti i tezi da je Hrvatska ista kao i njeni agresori Srbija, Crna Gora i JNA'. Akcija za bolju Hrvatsku prijavit će Brammertza Vijeću sigurnosti zbog 'grubog kršenja elementarnih međunarodnopravnih načela o progonu ratnih zločina', najavio je Sačić. (Hina)

Pročitajte i ovo Željko Sačić, saborski zastupnik (HS) - 1 Oporba žestoko protiv Razdor uoči glasanja: Za Milanovića je Turudić tema nacionalne sigurnosti, HDZ brani nominaciju Slika nije dostupna Uskoro pravomoćna presuda Žalbeno vijeće MICT-a u utorak odlučuje o presudi Mladiću, tužitelj Brammertz: "Ovo će biti biti vrlo važna odluka"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene