452047
452047
452047
452047
452047

Hoće li Brad Pitt sudjelovati u 800 milijuna vrijednoj investiciji kod Šibenika?

  • , 30.09.2016., 21:38
  • Autor:
  • komentara

Švicarska tvrtka TFI Holding SA poziva investitore da svoj novac ulože u Hrvatsku i sudjeluju i projektu vrijednom 800 milijuna eura.

 
 
 
 
Brad Pitt (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL )
Brad Pitt (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL )

Švicarska tvrtka TFI Holding SA kod Šibenika je kupila zemljište na kojem želi graditi luksuzni resort s 2.500 kreveta. Investiciju vrijednu 800 milijuna eura žele na 607.028 četvornih metara. Već su kupili 450.000 četvornih metara u Zablaću i imaju plan kupiti ostatak, objavio je Bloomberg.

Ondje imaju namjeru graditi hotele, vile, trgovine i marinu, kliniku i školu. Potvrdio je to vlasnik švicarskog TFI Holdinga Jean-Paul Uldry za Bloomberg. Kaže da tvrtka sada traži investitore, a nada se da će među ulagačima biti i američki glumac Brad Pitt kojem je nedavno pokazao zemljište.

Glasnogovornica Brada Pitta Cynthia Prett-Dante nije dogovarala na pozive Bloomberga pa se ne zna koje su još točno namjere Pitta vezano uz zemljište pokraj Šibenika koje je obišao ranije ovog mjeseca.

'Tražimo investitore i primamo ponude. Hrvatska je u ovom trenutku najbolje mjesto za ulaganje u turizam u Europi. Čista je, sigurna, ljudi su obučeni i ima odličnu infrastrukturu'', rekao je Uldry.

Ove godine prihod od turizma će vjerojatno premašiti osam milijardi eura. Ovom rezultatu pridonijela je percepcija Hrvatske kao sigurne destinacije.

Izgradnja švicarskog resorta mogla bi početi sljedeće godine. Potrebno je još predati planove i dobiti dozvole za gradnju, objasnila je Madlena Roša Dulibić, pročelnica šibenskog ureda za urbano planiranje za Bloomberg.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se