Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se prikupljaju ponude

Hoće li Brad Pitt sudjelovati u 800 milijuna vrijednoj investiciji kod Šibenika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska tvrtka TFI Holding SA poziva investitore da svoj novac ulože u Hrvatsku i sudjeluju i projektu vrijednom 800 milijuna eura.

Švicarska tvrtka TFI Holding SA kod Šibenika je kupila zemljište na kojem želi graditi luksuzni resort s 2.500 kreveta. Investiciju vrijednu 800 milijuna eura žele na 607.028 četvornih metara. Već su kupili 450.000 četvornih metara u Zablaću i imaju plan kupiti ostatak, objavio je Bloomberg.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija

Ondje imaju namjeru graditi hotele, vile, trgovine i marinu, kliniku i školu. Potvrdio je to vlasnik švicarskog TFI Holdinga Jean-Paul Uldry za Bloomberg. Kaže da tvrtka sada traži investitore, a nada se da će među ulagačima biti i američki glumac Brad Pitt kojem je nedavno pokazao zemljište.

Glasnogovornica Brada Pitta Cynthia Prett-Dante nije dogovarala na pozive Bloomberga pa se ne zna koje su još točno namjere Pitta vezano uz zemljište pokraj Šibenika koje je obišao ranije ovog mjeseca.

'Tražimo investitore i primamo ponude. Hrvatska je u ovom trenutku najbolje mjesto za ulaganje u turizam u Europi. Čista je, sigurna, ljudi su obučeni i ima odličnu infrastrukturu'', rekao je Uldry.

Ove godine prihod od turizma će vjerojatno premašiti osam milijardi eura. Ovom rezultatu pridonijela je percepcija Hrvatske kao sigurne destinacije.

Izgradnja švicarskog resorta mogla bi početi sljedeće godine. Potrebno je još predati planove i dobiti dozvole za gradnju, objasnila je Madlena Roša Dulibić, pročelnica šibenskog ureda za urbano planiranje za Bloomberg.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene