Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šire proizvodnju

Najveća linija u Europi, najsuvremenija oprema i bogat izvoz! Da, to je priča iz Hrvatske...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki poduzetnici ipak uspijevaju u Hrvatskoj ne samo održati, već i širiti svoju proizvodnju i izvoziti svoje proizvode. Jedan od takvih proizvođača je tvornica za preradu ribe Sardina u Postirama na Braču.

Srdele su u iskusnim rukama bračkih radnica. To je početak linije za njezino konzerviranje. 'Ovo je najveća linija u Europi. Linija završava sa sterilizacijom i automatskim pakovanjem. Kapacitet proizvodnje u samo jednoj smjeni je 100.000 konzervi', kazao je Mislav Bezmalinović, predsjednik Uprave 'Sardine'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović Spomenuo i iseljenike Milanović na Braču: "Jedini smo slavenski narod čiji je identitet određen morem" Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar

U novi pogon tvornice i najsuvremeniju opremu uloženo je 250 milijuna kuna. Dugogodišnji radnici osjete razliku. 'Ovdje su uvjeti daleko bolji nego u starom pogonu', kazala je radnica Ana Marović.

Obiteljska farma dobila više od 2 milijuna kuna europskog novca!

Tvornica koja sada koristi suvremenu tehnologiju dnevno može proizvesti oko 30 tona prerađene ribe i ribljih proizvoda, većina toga ide na inozemno tržište. 'Ulaskom u Europsku uniju, otvorilo nam se veće tržište. Toplo se nadamo da bi mogli ući na tržište srednje Europe, Engleske i Velike Britanije', kazao je Bezmalinović.

Uložili su i u novi brand upravo za inozemno tržište, a danas su i donirali po 50.000 kuna Domu za djecu 'Maestral' i Županijskoj ligi za borbu protiv raka. 'Svakako će nešto od tog novca biti za slobodno vrijeme naših štićenika, a ostali iznos vjerojatno u preuređenje nekih dječijih prostorija', kazala je Edita Maretić, ravnateljica Doma 'Maestral'.

'Sardina' ne namjerava stati, veći idućih mjeseci krenut će i s novim proizvodima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene