Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarska zona u Nerežišću

Brač: Legalizacija tvrtke 'Berica', radnici maknuli kamione

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine Nerežišće potpisao je parcelizacijski elaborat za legalizaciju poslovne zgrade građevinske tvrtke 'Berica', a radnici su prekinuli prosvjed i maknuli kamione.

Načelnik općine Nerežišće Lovro Kuščević potpisao je parcelizacijski elaborat koji bi trebao omogućiti legalizaciju poslovne zgrade građevinske tvrtrtke 'Berica' smještene u gospodarskoj zoni u Nerežišću čime će se, kako je objašnjeno, spriječiti davanje otkaza za blizu stotinu radnika uposlenih u toj tvrtki.

Pročitajte i ovo Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj''

Potpisivanje parcelizacijskog elaborata uslijedilo je nakon prosvjeda blizu stotinu radnika građevinske tvrtke 'Berica' koji su ušli u prostorije općine Nerežišće i zaposjeli ih tvrdeći da općinske vlasti oklijevaju vlasniku tvrtke 'Berica' Marku Negoeviću dati potrebne lokacijske dozvole za rad te da je on zato bio prinuđen plaćati kazne a uprava tvrtke najavila otkaz svim radnicima i gašenje poduzeća.

Uoči potpisivanja parcelacijskog elaborata Kuščević se sastao s radncima tvrtke 'Berica' i njenim vlasnikom Negoevićem. Kuščević je izjavio da je dogovor o njegovom potpisu na parcelacijski elaborata postignut za pet minuta, a Negoević je izrazio nadu da će državne institucije vrlo brzo rješiti lokacijsku dozvolu za njegovu tvrtku kako ona ne bi ponovno zapala u poteškoće.

Nakon potpisivanja elaborata radnici su maknuli kamione iz središta Nerežića kojima su bili blokirali promet. Objašnjeno da će potpisani parcelacijski elaborat označiti početak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u gospodarskoj zoni na Braču u kojoj je smještena građevinska tvrtka 'Berica'. Općinski dužnosnici Nerežića su ranije izjavljivali kako vlasnik tvrtke 'Berica' Neogoević 'nelegalno eksploatira kamen zbog čega se vodi i kazneni postupak protiv njega' te da je instrumentalizirao radnike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene