Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prednost imaju...

Petrov traži predstojnika Ureda: Pozvao zainteresirane na javni natječaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A kad nedostaje investicija kojim bi se otvarala nova radna mjesta, onda se obično politika pobrine za smanjenje broja nezaposlenih. Tako je i ovaj put. Potpredsjednik Vlade Božo Petrov traži predstojnika svog ureda u Vladi. Suprotno uobičajenoj praksi, svoju desnu ruku neće birati sam, već je zainteresirane kandidate pozvao da se jave na javni natječaj. Evo što od njih traži.

Božo Petrov je u kampanji najavljivao transparentnost. Sad desnu ruku u Vladi traži putem javnog natječaja. Petrov nudi posao na 4 godine. Uvjet je završen fakultet pravne, ekonomske, politološke struke ili humanističkog smjera. Očekuje 4 godine iskustva u struci, potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti i položen državni stručni ispit.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

Ako i nemate položen državni stručni ispit možete se prijaviti za ovo radno mjesto. Naravno uz uvjet da po završetku probnog rada, u razdoblju od 6 mjeseci položite taj državni ispit. Inače, ovo je prvi put da se u Banskim dvorima voditelj ureda bira putem javnog natječaja. Sam opis radnog mjesta i visina plaće još uvijek nisu poznati. No u Vladi uvjeravaju da će biti objavljeni na njihovim službenim internetskim stranicama, najmanje 5 dana uoči intervjua s potencijalnim kandidatima.

Prednost pri zapošljavanju imaju osobe s invaliditetom i hrvatski državljani. Kandidati mogu biti i stranci, ali uz posebno odobrenje.

Odricanje i rezove najavljivali su u kampanji. No, neki partneri u Mostu nisu upoznati s ovom odlukom.

'Vjerojatno je to bilo jučer, danas... Ali naprosto smo u toliko obaveza ovdje u Saboru da niti ne stignem vidjeti da se nešto događa na ovoj strani Markovog trga', komentirao je Mostov predsjednik saborskog Odbora za Ustav Robert Podolnjak.

A na toj strani Markova trga već je angažirano 10 savjetnika. Premijer ih ima troje, Petrov dvoje, a prvi potpredsjednik Karamarko petero. Uglavnom nisu zaposleni, no većina za pružene usluge - primaju naknadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene