Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIMINALNI PODUHVAT

Petrov: "Gdje je u svemu ovom odgovornost Hanfe, Ministarstva financija, Porezne uprave, HNB-a?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov najavio je konferenciju za medije u 16 sati. Tema konferencije najvjerojatnije će biti nalaz revizije Agrokora.

Odmah na početku konferencije za medije Petrov je još jednom ponovio kako je "svima sad jasno zašto je Most inzistirao na otvaranju i raščišćavanju problematike Agrokora. Dodao je kako je u svemu najvažnija stvar transparentnost koju je Most nametnuo u posljednjih godinu i pol dana, ali da se na tome ne smije stati.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake

"Nema jednog žrtvenog jarca. Što se tiče gospodina Todorića i njegove kaznene prijave koju sam podnio, evo sad vidim da ju je podnio i gospodin Ramljak, s njom će se baviti DORH", rekao je Petrov i dodao kako je očigledno da u svemu tome nije funkcionirao sustav.

"Gdje je u svemu ovom što smo danas vidjeli odgovornost Hanfe, Ministarstva financija, Porezne uprave, HNB-a, to su prava pitanja", poručio je Petrov.

Petrovu je čudno kako posljednjih deset godina Porezna uprava nije provirila u Agrokor.

"Ako su svi šutjeli 10 godina, onda..."

"Ako je šutjela Hanfa, minimalno deset godina, ako je HNB šutio deset godina, ako je Porezna uprava šutjela deset godina, ako su Ministarstvo financija i svi političari šutjeli minimalno deset godina, onda ja ovdje mogu govoriti jedino o prikrivenom, organiziranom i kriminalnom poduhvatu", rekao je Petrov.

Petrov je rekao i da njega konsolidirano izvješće revizije o poslovanju Agrokora nije iznenadilo, jer su do njega dolazile informacije ove i 2016. godine te da se "ne može netko pravdati da ništa nije znao, dok Most nije uspio nametnuti temu u Vladi".

Na pitanje o odgovornosti ministra financija Zdravka Marića, Petrov sad skreće pozornost na premijera Andreja Plenkovića, za kojeg smatra da je upravo on odigrao najbitniju ulogu oko Agrokora i zato brani ministra Marića.

Petrov isto tako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. "Samo želim da unutra budu pošteni i čestiti ljudi, ukoliko je to moguće", dodao je Petrov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene