Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Primopredaja

Petrov predao Jandrokoviću ključeve Ureda predsjednika Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Sabora Gordan Jandroković je nakon zaključenja sjednice otišao u Ured predsjednika Sabora gdje mu je bivši predsjednik Božo Petrov predao ključeve Ureda.

Nakon zaključenje sjednice Sabora novoizabrani predsjednik Sabora Gordan Jandroković stao je i pred novinare.Na pitanje je li on jedini profitirao od novonastale situacije Jandroković je rekao: "Profit ili teret? Ovo je časna dužnost. Volio bih da se to odigralo po ranije dogovorenom planu, no kolege iz Mosta su se odlučili za ovaj potez i valjda je ovako trebalo biti". 

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Prokomentirao je i "kupovinu" glasa Željka Glasnovića koji je to objavio i na svojem Facebook profilu.

"Svaki od zastupnika je glasao po svojoj savjesti. Naravno da se radi o dogovorima. I ovaj je sasvim legitman, demokratski i u skladu sa standardom", rekao je Jandroković te dodao: "Naravno da kolege iz oporbe govore da ovo nije održivo. Međutim, ja ih uvjeravam da je. I to ćemo dokazati već na imenovanju novih ministara". 

Jandroković se potom uputio u Ured predsjednika Sabora gdje mu je Božo Petrov predao ključeve Ureda.

Bivši predsjednik Sabora Petrov također se obratio medijima.

"Ponosan sam na zastupnike Mosta što nismo htjeli sudjelovati u cirkusu u proteklih 48 sati. Za spas HDZ-a danas su glasali član SDP-a, član Bandićeve stranke i manjine... Možda je teška riječ, ali sramotno je od Plenkovića što se nije usudio doći u Sabor i predložiti četiri ministra. Mi danas imamo krnju Vladu. Ja se osjećam čisto, ali pitao bih hrvatske građane osjećaju li muku? Osjećaju da, zbog svega što je HDZ radio u posljednjih 48 sati. Najpoštenije prema građanima bilo bi otići na nove izbore. Ali HDZ se to nije usudio i jasno je zašto", rekao je Petrov.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene