Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sastanku u Banskim dvorima

Božo Petrov: Plenković je pitao Marića kako država može pomoći Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov saborski zastupnik Božo Petrov ispričao je kako je premijer Andrej Plenković pitao ministra financija Zdravka Marića na koji bi način država mogla pomoći Agrokoru. To se, tvrdi Petrov u emisiji Nedjeljom u 2, dogodilo na sastanku u Banskim dvorima.

Božo Petrov ispričao je da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Banskim dvorima kojeg je zatražio Ivica Todorić pitao ministra financija Zdravka Marića kako država može pomoći Agrokoru.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivica Todorić Za Dnevnik Nove TV "Predat ću tužbu protiv Plenkovića, Dalićke i cijele grupe Borg", najavio Todorić i otkrio hoće li zaista u politiku

''Marić je tad spominjao nekoliko mogućnosti, npr. HBOR, uz rečenicu da trebaju postojati instrumenti osiguranja'', ispričao je Petrov u emisiji javne televizije Nedjeljom u 2.

Smatra da na osnovu te situacije javnost može procijeniti način na koji radi premijer Plenković. ''Mislim da nema smišljenoga plana ove Vlade. Smatram da bi se Hrvatska trebala brinuti za svoje interese. Mene optužuju da sam ruski igrač. A nisam ni ruski ni američki, nego hrvatski igrač i to je razlog zašto smo pokrenuli temu Agrokora", rekao je Petrov, koji je prvi podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića.

Osvrćući se na sastanak izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, prije nego je postao povjerenik, s Knighthead Capital Fondom, Petrov je kazao da je saznao za taj sastanak kada i drugi građani. ''U trenutku kada je bila press konferencija o konsolidiranom revizorskom izvješću Agrokora d.d. Samo se nadam da u tom trenutku na tom sastanku nije iznosio određene povlaštene informacije. To bi stvarno bio veliki udarac za državu, pa vjerujem i za građane u konačnici'', rekao je Petrov.

Na sastanku na kojem se razgovaralo o tome tko bi mogao biti povjerenik za Agrokor bio je i predstavnik Mosta. 'Od svih prijedloga je ostao gospodin Ramljak. Mi smo imali neke svoje prijedloge, ali oni nisu za HDZ bili prihvatljivi. S druge strane, kada se znalo da odlučuju doslovno sati o tome hoće li se dogoditi gospodarski slom, treba se ići u izglasavanje o sistemski važnim tvrtkama - vi morate djelovati. Također, mi smo imali jasne želje i uputstva kako hrvatska Vlada treba djelovati. Na kraju od toga nije bilo ništa. Oni su nas isključili'', ispričao je lider Mosta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene