Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP traži ostavku Karamarka

Petrov: 'Sve je rečeno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov (Most), potpredsjednik Vlade, komentirao je najnoviji slučaj koji potresa vladajuću koaliciju i zahtjev za ostavkom prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

'Sve je rečeno. Gospodin Karamarko sam je sve rekao. Treba prvo vidjeti što se dogodilo', izjavio je danas Božo Petrov u Dubrovniku na Forumu hrvatskih i poljskih regija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko odlazi Afera Konzultantica: Evo kako je počela najveća politička kriza u Hrvatskoj! Slika nije dostupna Odgovaraju na 'vruća' pitanja Božo Petrov i Željko Reiner u Dnevniku Nove TV odgovaraju na pitanja Mislava Bage

Podsjetimo, Karamarko je pozvao jučer Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da istraži je li u poslovnom odnosu tvrtke njegove supruge Ane Karamarko i savjetnika MOL-a Josipa Petrovića bilo povrede zakona, odnosno sukoba interesa.

U Saboru je SDP danas zatražio i Karamarkovu ostavku, a na pitanje novinarke Nove TV Paule Klaić Saulačić treba li potpredsjednik Vlade odstupiti, Petrov je ponovio da 'je sve rekao i da prvo treba vidjeti što se dogodilo'. 

Na pitanje šteti li ugledu Vlade i HDZ-a i ugrožava li nacionalne interese suradnja supruge Tomislava Karamarka s MOL-ovim konzultantom, Petrov je kazao: 

'Mislim da je bilo dovoljno rečeno prije 15 dana. Što se tiče Vlade, mogu samo reći da Vlada čvsto stoji iza toga da će štiti nacionalne interese. A ovaj drugi dio - smatram da je već jučer rečeno i s njihove strane što se treba napraviti i mislim da je pametno pričekati kraj, a ne davati prije toga bilo kakave izjave.'

Komentirajući napad HDZ-ovca Andrije Mikulića na Mostovog Miru Bulja kada je javno objavio njegove medicinske podatke, Petrov je izjavio kako je to bilo - sramotno.

'Meni je, iskreno, sramotno to što je napravio gospodin Mikulić, iznositi povijest bolesti nečiju na van, mislim da nema smisla i da je to stvarno sramotno.  Ali ono što mene boli najviše je što mi već tri mjeseca pričamo o odnosima. NIje bitno tko koga voli. Mi smo došli napraviti promjene i to je ono što se trenutno događa na razini, odlično', izjavio je Petorov dodavši kako se više ne želi zamarati s međustranačkim prepucavanjima jer 'Vlada dobro funkcionira'.

Tolušić: Vlada će preživjeti cijeli mandat

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić (HDZ) vjeruje da će Vlada preživjeti ne samo ovu godinu, nego zasigurno i cijeli mandat, a u kontekstu sukoba na relaciji HDZ-Most istaknuo je kako u politici uvijek postoje različita mišljenja.

Upitan kako tumači to što je njegov stranački kolega Mikulić javno iznosio povijest bolesti Mire Bulja, odgovorio je kako ''nema vremena gledati televiziju i čitati novine uz posao koji radi''.

"Ne znam točno o kojem segmentu govorite", rekao je Tolušić i dodao kako Vlada dobro surađuje te da nema razlike je li netko iz Mosta ili neke druge stranke.

Za konzultantske usluge Karamarkove supruge prema Jozi Petroviću, Tolušić je kazao kako ga taj dio apsolutno ne zanima. "Možemo govoriti o EU fondovima, suradnji Hrvatske i Poljske, a te teme tko je s nekim radio prije godinu, dvije, tri ili 17 godina... imamo važnijih stvari za baviti se njima", rekao je. (Hina/N.C.)

 




 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene