Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preslagivanje većine

'NEMOGUĆA MISIJA' Petrov o novim izborima i može li HDZ imati vlast bez Mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov, čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade, koji je najavio kako će podržati SDP-ov prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku, izjavio je kako smatra da je bilo kakvo preslagivanje parlamentarne većine nemoguće.

U HDZ-u tvrde kako u Saboru imaju dovoljno ruku da Tomislav Karamarko preživi pokušaj smjene, a Milan Bandić najavio je da se na preslagivanju većine radi već neko vrijeme.

'Ne vjerujem da je moguće ikakvo realno preslagivanje. Nemoguće je presložiti Vladu bilo s Bandićem, bilo s HNS-om. HDZ može samo izaći na izbore ako im ne odgovara suradnja s nama', poručio je Petrov u intervjuu za Jutarnji list.

Isto tako, odbacio je mogućnost da, ukoliko Tomislav Karamarko ode iz Vlade, pristanu na suradnju s HDZ-om ako bi im bilo uvjetovano da netko drugi bude premijer a ne Tihomir Orešković.
 

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

'Mi smo dali povjerenje gospodinu Oreškoviću i to je jedini način na koji Vlada može funkcionirati', kazao je Petrov.

Usprkos padu popularnosti Mosta, poručio je da se izbora ne boje 'jer im nije stalo do političkog kruha i fotelja'.
 

Kada su naši saborski zastupnici i ministri iznosili mišljenje vezano uz Tomislava Karamarka, nitko od njih nije rekao niti jednu riječ koja bi mogla značiti da nam se ne ide na izbore. Kad je o nama riječ, novi izbori nam ne znače ništa', naglasio je Petrov.

Na pitanje bi li suradnja s SDP-om bila moguća da je na izborima u stranci pobijedio Komadina, Petrov je kazao:

'Teško. Oni prvo trebaju promijeniti sklop ponašanja. Jedan čovjek ne čini stranku, ali vidimo u Saboru kako se, kad im to odgovara, poslože vrlo brzo, i aktivno i pasivno. Ne mogu zamisliti da bi se u SDP-u samo s Komadinom nešto promijenilo bez većih promjena u stranci. Pa uostalom, Milanovića su birali članovi stranke.'

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene