Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne treba tražiti krivce"

Petrov o arbitraži: "Premijer mora predložiti akcijski plan kako riješiti situaciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da dade prijedlog akcijskog plana kako razriješiti situaciju nakon odluke Arbitražnog suda o teritorijalnom sporu sa Slovenijom oko morske granice.

"Iako su na samom početku 2009. kod ugovaranja arbitražnog postupka napravljene ogromne pogreške, danas nije trenutak u kojem trebamo tražiti krivce. Danas je trenutak u kojem predsjednik Vlade treba dati prijedlog akcijskog plana kako razriješiti situaciju", rekao je Petrov novinarima u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći

Čelnik Mosta očekuje da se na taj prijedlog očituju druge političke stranke i da se postigne konsenzus, a mjesto za konsenzus može, kaže, biti Sabor kao što je bio 2015. (kad je jednoglasno odlučio da Hrvatska izlazi iz arbitraže).

"Za nas je ovo obrana hrvatskog suvereniteta, svaki centimetar mora jednako je vrijedan kao i centimetar kopna", poručio je Petrov. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene