Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struka prognozira

Božinović: Ubojstvo bin Ladena neće utjecati na naše akcije u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osama bin Laden postao je bjegunac broj jedan nakon napada 11. rujna. Iste godine počinje vojna akcija u Afganistanu.

Hrvatska je u Afganistan poslala svoje vojnike u veljači 2003.
Trenutačno je u jednom od najkritičnijih ratnih žarišta 320 hrvatskih vojnika i policajaca. Iduće godine ta bi se brojka, trebala popeti na 350.

Pročitajte i ovo (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom" Prinčevi Harry i William PIKANTNE POJEDINOSTI Princ Harry priznao da je ubio 25 ljudi u Afganistanu, stigao mu je oštar odgovor Talibana

Smješteni su u glavnom gradu Kabulu, te na sjeveru zemlje u gdje obučavaju tamošnju vojsku. Ministar obrane Davor Božinović u razgovoru za Novu TV kaže kako Bin Ladenovo ubojstvo, kad je u pitanju Hrvatska, neće utjecati na daljnje akcije u Afganistanu.

>> Struka impresionirana: 'Upali su mu u spavaću sobu, gdje je najranjiviji'

'NATO se priprema za proljeće koje je samo po sebi prepuno izazova pa samo ubojstvo neće dovesti do promjena. Snage su pod visokim stupnjem sigurnosti, to je takva akcija, ubojstvo ne bi trebalo imati utjecaja na to pa i na hrvatske snage', tvrdi ministar Božinović.

Naglasio je kako talibani i Al Qaida nisu isto te da ne misli da će doći do velikih promjena na terenu. 'Ono što je moguće da ovo dovede do bržeg prijenosa na afganistanske snage sigurnosti', naglašava Božinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene