Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vrijeme za nove ljude'

Kalmeta: Neću se više kandidirati za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta izjavio kako se nema namjeru ponovno kandidirati za gradonačelnika na izborima sljedeće godine.

Nakon isteka mandata sljedeće godine Božidar Kalmeta neće se kandidirati za novi mandat. Rekao je to u intervjuu za lokalni radio Zadar. 'Nisam se umorio, ali mislim da treba dati priliku i drugima', pojasnio je.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu

Iako neće ići po drugi mandat za gradonačelnika, neće napustiti politiku te će se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u ponovno kandidirati za mjesto predsjednika Županijskog odbora. Za ulazak u Vladu, kazao je zadarski gradonačelnik, nije bio zainteresiran.

'Bio sam osam godina ministar i to mi je dovoljno za tri života', rekao je. Na pitanje po čemu će ga Zadrani najviše pamtiti, gradonačelnik nije dao  konkretan odgovor već je rekao da će ga pamtiti po mnogočemu.

Podsjetimo, 58-godišnji Kalmeta 1993. godine postao je zamjenikom gradonačelnika Zadra, a od 1994. do 2003.. godine obnašao je dužnost gradonačelnika. Od 1995. do 2003.. bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru.

Obnašao je stranačke dužnost u Zadru i Zadarskoj županiji. Na VII. Općem saboru HDZ-a izabran za potpredsjednika HDZ. Danas je član Predsjedništva HDZ-a.

Na parlamentarnim izborima 2003. godine izborna lista HDZ-a u IX. izbornoj jedinici, čiji je nositelj bio Kalmeta, dobila je devet zastupničkih mjesta, čime je u velikoj mjeri doprinio izbornoj pobjedi HDZ-a na tim izborima.

Nakon izbora, mandatar nove Vlade, Ivo Sanader, ponudio mu je mjesto ministra mora, turizma, prometa i razvitka. Na parlamentarnim izborima 2007. ponovno je izborio zastupničko mjesto, ali je nastavio obnašati dužnost ministra u novoj Vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene