Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je Božidar Gorup?

MISTERIJ NESTALOG ZAGORSKOG TAJKUNA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već godinu dana obitelj Božidara Gorupa, nekad uspješnog zagorskog biznismena, ne zna gdje se on nalazi. Zadnji je put, kažu, viđen u Manilli.

Prije godinu dana nestao je zagorski poduzetnik Božidar Gorup. Udaljio se s mjesta prebivališta u Tomaševcu kraj Klanjca, no nije tada prijavljen njegov nestanak. Zapravo, posljednji put na ovom kontinentu viđen je u glavnom gradu Srbije 21. siječnja 2015. nakon čega je njegov automobil pronađen na parkiralištu beogradske zračne luke.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim''

Tamo se Gorupu gubi svaki trag. Gdje se uputio iz Beograda – nitko ne zna.

Njegov nestanak obitelj je prijavila gotovo dva tjedna nakon što se udaljio s mjesta prebivališta. Kažu, u njegovom poslu bilo je normalno da ga nema po nekoliko dana.

Prije godinu dana razgovarali smo s njegovim bratom Damirom koji nam je rekao kako je Božidar imao financijskih problema. Naime, njegovo poslovno carstvo se sastojalo od klaonica, poljoapoteka, proizvodnje bio-plina i repromaterijala. Ukupno je brojalo čak 54 tvrtke, ali u jednom trenu sve se urušilo do te mjere da je ostao dužan čak 350 milijuna kuna.

Damira Gorupa kontaktirali smo i sada ne bismo li ga upitali ima li kakve nove informacije o bratovom nestanku. 'Ništa novo. Zadnje što smo čuli je ono što nam je policije prije 7-8 mjeseci rekla da je sletio u Manillu', kaže nam gospodin Gorup.

Božidar je naime, nakon što je viđen u Beogradu, odletio za Dohu odakle se uputio u glavni grad Filipina, što je ujedno zadnji put da je lociran.

Od policijske uprave krapinsko-zagorske također doznajemo kako u potrazi za 51-godišnjim zagorskim poduzetnikom nema baš nikakvih pomaka. 'Policija nema novih informacija gdje bi se osoba mogla nalaziti. Za osobom se još uvijek traga, ali za sada bez rezultata', rekli su nam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene