Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan primjer

Božićna drvca usitnjavaju i dalje koriste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su nam uljepšali blagdane, božićna drvca završavaju na ulici. Komunalne tvrtke ovog i idućeg tjedna zadužene su za njihovo zbrinjavanje. No, da ne završi sve tako tužno, evo primjera da drvce i nakon blagdana može biti korisno.

O božićnim drvcima ovih se dana brinu komunalne tvrtke. Osječki Unicom godinama već s uhodanom praksom nakon blagdana. 'Sakupljamo tako da smo odredili 11 lokacija u gradu, plus 84 eko otoka i građani koji stanuju u kolektivnim zgradama odlažu svoja božićna drvca ispred kontejnera od 100 litara, rekao nam je Stevo Anetić iz Unicoma.

>>
Optička iluzija - drvce mu probilo krov?

Drvca ne završavaju na odlagalištu otpada nego se usitnjavaju i dalje koriste. 'U sklopu Unicoma je i radna jedinica zelenilo koja koristi tu sjeckanu za svoje potrebe', kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Usitnjavaju se i bjelovarska drvca. Komunalno poduzeće i domaći poljoprivredni proizvođač surađuju na obostrano zadovoljstvo. 'Meljemo i pretvaramo u tu drvnu biomasu što nam koristi dalje za zagrijavanje plastenika', rekao je Davor Krce.

U svakom slučaju hvale vrijedni primjeri. Drvca na ovaj način ne završavaju na cesti nego imaju svoju primjenu i nakon blagdana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene