Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Božić: Reagirao sam u afektu, požar je trebalo gasiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostujući u Temi dana, zajedno s Mladenom Magdićem iz sindikata vatrogasaca, proslavljeni alpinist i član Gorske službe spašavanja Stipe Božić, rekao je da je prvu izjavu, u kojoj kaže da nije bilo potrebe slati ljude da gase travu na Kornatima, izrekao u afektu.

- Došavši na mjesto tragedije bio sam šokiran i zgrožen onime što sam tamo zatekao i tu izjavu, da netko treba odgovarati što su ljudi poslani da gase požar koji guta travu i zbog toga poginuli, dao sam u afektu. Smatram da je požar trebalo gasiti, rekao je Božić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Dijete u potrebi - 3 Treba im pomoć Božićno čudo u Baranji - Dječak koji se bori s teškom bolesti sve je šokirao: "Bile su suze radosnice, ne mogu vam ni opisati"

Mladen Magdić je, pak, izjavio kako Mesićevu izjavu da je intervencija na Kornatu bila 'bespotrebna avantura' ocijenio
nesmotrenom.

>> Vatrogasci osudili Mesićevu o bespotrebno izgubljenim životima

- Mislim da nam ne trebaju takve nemile scene i izjave koje smo danas mogli vidjeti i čuti (Mesićeva izjava o op. a.), nije to dobro ni za vatrogastvo ni za javnost ni za politiku. Treba istragom utvrditi što se dogodilo, ne može se prije toga kao krivce prozivati vatrogasne zapovjednike, kao što je učinio predsjednik Mesić, rekao je Magdić.

Na pitanje voditelja je li maloljetni Marko Stančić smio biti poslan na intervenciju, Božić i Magdić su odgovorili da nije.

- Prekršen je zakon, izjavio je Magdić.

Magdić je također upozorio na lošu pokrivenost Kornata i još nekih dijelova Hrvatske signalom mobilne telefonije.

- Tamo upravo u tim najkritičnijim satima nije bilo nikakvih signala, kaže Magdić.

Cijeli razgovor pogledajte u video dodatku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene