Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILI PROGNOZU ZA ZIMU

Božić bez snijega, zima će svoje 'zube' pokazati tek u drugoj polovici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S razvojem zime, jake oluje sa sjevera će se primicati južnijim europskim zemljama, procjenjuje meteorološka služba AccuWeather.

Meteorolog Accu Weathera Alan Reppert izvijestio je kako se ekstremno hladno vrijeme ove zime očekuje na sjeverozapadu Europe, dok će najhladnije biti u Skandinaviji. Potom će hladnoća krenuti južnije s kratkim periodima ispodprosječne temperature, prema našem području.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima

Prva polovica zime za južnije zemlje bit će samo nakratko ispunjena hladnim zrakom. Tijekom druge polovice zime hladno će biti i u središnjoj Europi, kada se može očekivati i više snijega.

Oluje će ove godine biti manja prijetnja, u odnosu na prošlu godinu. Brže će se kretati kroz naše područje, ali će biti vlažnije, što će rezultirati s kratkotrajnim ali obilnim padalinama.

PAO PRVI SNIJEG U Njemačkoj paraliziran promet, vlasti otvorile skloništa za putnike

Manje bi snijega, prema Accu Weatheru trebalo biti u prvoj nego u drugoj polovici zime. U Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj Rumunjskoj i Ukrajini očekuje se snijeg u drugoj polovici zime, ali manje nego prošle zime.

Tako bi na našem području tijekom prve polovice zime, pa i za Božić moglo biti toplo za to doba godine, ali kišovito. Međutim, tek kasnije drugom polovicom zime možemo u Hrvatskoj očekivati snijeg.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene