Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasjedanje HBK

Bozanić: 'Tko Crkvu gleda na stranački način ne razumije je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod predsjedanjem nadbiskupa đakovačko-osječkoga i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Marina Srakića je u Zagrebu započelo 38. redovito zasjedanje HBK-a.

Osim hrvatskih biskupa na zasjedanju sudjeluju i biskupi susjednih država, predstavnici njihovih biskupskih konferencija te apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Mario Roberto Cassari. Predsjednik HBK-a podsjetio je da je papa Benedikt XVI. upravo navršio četiri godine papinske službe, te da mu je u ime HBK-a preko apostolskog nuncija uputio čestitke i molitve da ga Gospodin vodi i prati u njegovoj odgovornoj službi na dobro Crkve i svijeta.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Domaćin zasjedanja zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u pozdravnom govoru istaknuo je kako je svaki susret takve vrste događaj za Crkvu, dodavši da su se hrvatski biskupi okupili kao pastiri koji će kroz to zasjedanje razmišljati o životu i budućnosti naše Crkve. 'I današnji susret u znaku je crkvenosti i uskrslog Gospodina', rekao je Bozanić te upozorio da se 'na Crkvu ne gleda na sociološki ili stranački način, jer tko na taj način gleda na Crkvu ne razumije je'.

Na zasjedanju, kako je najavio predsjednik HBK-a, razmotrit će se teme: Crkva pred izazovima i pojavama u pastoralu, odnos Crkve i države u aktualnoj društvenoj situaciji te Crkva i mediji. Biskupi će se na zasjedanju prisjetiti svećenika i vjernika koji su podnijeli mučeništvo za crkvu i vjeru, osobito u vrijeme vladavine komunizma.

Razmotrit će se i teme za generalnu Sinodu biskupa u Rimu, a bit će podnesena i izvješća komisija, vijeća i odbora HBK-a. Raspravljat će se o radu Hrvatskog caritasa te o mandatima u tijelima HBK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene