Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trpimo posljedice komunističkog terora'

Bozanić: Vukovarska rana se otvara na križu bešćutnosti političara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svetištu Majke Božje Bistričke održano je 282. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba na kojem se okupilo oko 30.000 vjernika. Misu je predvodio kardinal Josip Bozanić. Komentirao je 'lex Perković', zbivanja u Vukovaru te stradanja u Siriji.

'Kao kršćanima neprihvatljiv nam je bilo koji politički stav koji grubo gazi dostojanstvo čovjeka, a naročito pogubne ideologije 20. stoljeća. I dok smo u Hrvatskoj na svim razinama upoznati neprihvatljivošću fašizma i nacizma, još uvijek trpimo posljedice komunističkog terora, o kojem se hrvatskoj javnosti skriva istina, čak i veličajući nalogodavce i vršitelje komunističkih zločina. Takva ponašanja hrvatskim katolicima nikada neće biti prihvatljiva', rekao je Josip Bozanić.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Kardinal kaže da se postavlja pitanje komu to sada u Hrvatskoj treba i za čije se to dobro čini.

>> 'Sada Vukovar brani Hrvatsku i ujedinjuje je u borbi za pravdu i mir'

'Čudi nas da upravo oni koji se zalažu za 'europske vrijednosti' ne uviđaju koliko su neljudski stavovi koji štite istinske neprijatelje tih vrijednosti, ali ponajprije neprijateljstvo čovjeka. Nažalost, premda sam na to i prije upozorava, kao vjernik i biskop, danas ne mogu prešutjeti pokušaj da se obescijene simboli slobode i da se hrvatska vukovarska rana otvara na križu bešćutnosti političara', rekao je Bozanić.

Kardinal se osvrnuo i na stradanja stanovnika u sukobima u Siriji. 'Neka se i u ovoj misi i ubuduće diže bogu naš vapaj za mir na Bliskom istoku i po čitavom svijetu. Pozivam i naše Caritase da se djelotvornom ljubavlju zalažu za potrebne i stradale', rekao je Bozanić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene