Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio o pedofiliji

Bozanić: Dužnost je prijaviti seksualne zločine svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Bozanić, zagrebački kardinal i bivši čelnik Hrvatske biskupske konferencije, progovorio je o seksualnm skandalima u Katoličkoj crkvi.

'Bilo koja osoba koja ne prijavi svećenika osumnjičenog za seksualno zlostavljanje civilnim vlastima čini veliku pogrešku. Ona je to dužna napraviti', izjavio je Josip Bozanić, a prenosi Jutarnji list. Dodao je kako  pismo pape Benedikta XVI. upućeno katolicima u Irskoj u kojem se, između ostalog, i ispričava žrtvama zlostavljanja, može samo pozdraviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još jedna žrtva Mučna ispovijest muškarca kojeg je zlostavljao svećenik: "Svakog dana kročiš iz strave u stravu. To me ubilo" Ivan Pavao II. Šok u Poljskoj Nakon šokantnog dokumentarca Ivan Pavao II. i svećenici pedofili postali su vruća tema

>> Irske žrtve zlostavljanja razočarane Papinim pismom

Bozanić je istakao kako ukoliko netko ima opravdanu sumnju da je neki svećenik počinio seksualni zločin, njegova je dužnost da ga prijavi civilnim vlastima. Dodao je kako je u crkvi ista praksa kao i u drugim velikim organizacijama te kako bi sve drugo bila velika pogreška i zataškavanje. Jutarnji list dodaje kako je nadbiskup zagrebački izjavio da je pedofilija iznimno osjetljivo pitanje prema kojem treba oprezno pristupiti. 'U posljednje vrijeme svjedočimo dosta selektivnom pristupu, s naglaskom na Crkvu, dok se tome problemu treba pristupiti cjelovito', rekao je Bozanić.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene