Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni visinom kazne

Bošnjački logoraši: 111 godina je malo za zločine koje su počinili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruženja bošnjačkih logoraša nepravomoćnu hašku presudu šestorici Hrvata dočekala su izražavajući zadovoljstvo činjenicom da su proglašeni krivima, ali smatrajući kako su im izrečene kazne preniske.

Udruženje logoraša iz Mostara u srijedu je pozdravilo osuđujuću presudu za šestoricu nekadašnjih političkih i vojnih dužnosnika Herceg-Bosne koju je izrekao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), koja uključuje i odgovornost za udruženi zločinački pothvat te kvalifikaciju međunarodnog oružanog sukoba, navedeno je u priopćenju koje je tim povodom dostavljeno medijima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Ivane Petrović Počela rasprava o žalbama: "Hrvatska bi mogla snositi velike posljedice" Slika nije dostupna Po drugim osnovama Sudac Antonetti osporava udruženi zločinački pothvat, ali šestoricu Hrvata smatra krivima

>> Prliću 25 godina zatvora, Stojiću, Petkoviću i Praljku 20, Ćoriću 16, Pušiću 10!

"Izražavamo nezadovoljstvo visinom izrečenih kazni s obzirom na utvrđene činjenice, ali iskreno vjerujemo da će ova nepravda biti ispravljena u drugostupanjskom postupku. Današnja presuda je presuda zločinačkoj politici i ona nikako nije i ne može biti presuda hrvatskom narodu", stoji u priopćenju ove bošnjačke udruge.

Ističe se kako presuda Jadranku Prliću i ostalima treba biti nezaobilazni argument svim političkim akterima i međunarodnoj zajednici u budućem uređenju političkih odnosa u BiH, a posebice u Mostaru. (Hina) Predstavnik bošnjačkih logoraša koji je izricanje presude pratio u Haagu kazao je kako bez obzira na presudu žrtve nisu zadovoljene, s obzirom na to koliki su zločini počinjeni u srednjoj BiH. 'Ali zadovoljni smo da su proglašeni krivima i da je kao sudionik u zločinima nad Bošnjacima navedena i Hrvatska. Tu smo zadovoljni, konačno da Bošnjaci Hercegovine dočekaju pravdu. 111 godina je malo za zločine koje su napravili', rekao je. (D.M./T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene