Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Borković: 'Mi nemamo vile kakve su dobili neki antifašistički borci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković (HSS) danas je u Bjelovaru na okruglom stolu o pravima branitelja.

Borković je na zahtjev s obilježavanja Dana antifašističke borbe u Brezovici da se prava antifašističkih boraca izjednače s pravima hrvatskih branitelja, reagirao pitanjem "gdje su
moja vila i vile hrvatskih branitelja kakve su dobili neki
antifašistički borci?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'RH je nastala na žrtvi branitelja' Dedaković nije došao na prosvjed, završio je u bolnici Slika nije dostupna Zahtjev branitelja Mladi Jastreb: BiH treba osloboditi Purdu

Branko Borković je na skupu koji su organizirali HSS i HSLS,
govoreći o registru hrvatskih branitelja, istaknuo da on mora biti javan i služiti kao servis iz kojega će državna administracija osiguravati sva potrebna prava branitelja, a ne da branitelji moraju hodočastiti i kucati od vrata do vrata tražeći svoja prava.

Predsjednik HSLS-ova Odbora za nacionalnu sigurnost i branitelje Željko Sačić ponovio je kako registar hrvatskih branitelja mora biti javan te kako je nedopustivo da je broj branitelja od 1996. s oko 356 tisuća do danas porastao na pola milijuna. 

Rekao je kako treba razlikovati branitelje koji su bili u borbenim redovima od onih koji to nisu. Istaknuo je i kako je nedopustivo da je od 150 djece koja su u Domovinskom ratu ostala bez oba roditelja, njih 34 bez posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene