Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smiješe se tri mandata

Predsjednik IDS-a otkrio s kim ne želi koalirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glede liberalno-lijevog saveza, koalicija je moguća ukoliko se prihvate naši planovi, a to su decentralizacija zemlje i konkretni projekti za osmu izbornu jedinicu, rekao je predsjednik IDS-a.

Koalicija koju čine Istarski demokratski sabor, Primorsko goranski savez  i Lista za Rijeku prema trenutačnim izlaznim anketama se izborila za tri zastupnika. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkazali konferenciju IDS otkazao suradnju s Čačićem Slika nije dostupna 'Zadnja linija obrane' IDS protiv povećanja PDV-a: To bi destimuliralo gospodarstvo

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavio je kako ankete govore o trendu porasta koji je bio očit i u studenom prošle godine kada je ova koalicija bila po prvi put druga snaga u osmoj izbornoj jedinici.

Sada je, smatra on, trend još izraženiji i pozitivan te je stoga izrazio zadovoljstvo što su, kako je rekao, građani najprogresivnijih regija, odnosno Istre i Primorja, prepoznali regionalne stranke kao stranke koje se bore za svoj zavičaj.

Miletić je dodao kako Istarski demokratski sabor 25 godina promovira ideju decentralizacije koju su sada, istaknuo je, prihvatile i druge stranke.

"Naši birači mogu računati na našu dosljednost, znaju što s nama dobivaju, da ne mijenjamo svoje stavove niti temeljne vrijednosti zbog bilo kakvih koalicija ili fotelja", istaknuo je Miletić.

Odgovarajući na pitanje novinara o postizbornoj koaliciji, odnosno o tome koliko je izgledna suradnja s lijevo liberalnim centrom, Boris Miletić je naglasio kako je IDS-u svjetonazorski liberalno-lijevi centar prihvatljiv.

"S desnicom koalirati nećemo, to smo jasno rekli prije izbora i mi ne trebamo ovjeravati naše potpise. Glede liberalno-lijevog saveza, to je moguće ukoliko se prihvate naši planovi, a to su decentralizacija zemlje, konkretni projekti za osmu izbornu jedinicu. Od dovršetka bolnice u Puli, izgradnje KBC-a u Rijeci, do dovršetka istarskog ipsilona. To su vrlo konkretni projekti za bolji standard naših građana", poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

"Idemo pričekati izborne rezultate pa onda možemo razgovarati. Mi smo zasigurno najpostojanija parlamentarna stranka u Hrvatskoj. Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na birališta, znamo da je turistička sezona još u tijeku, počela je i berba grožđa, stoga hvala svima koji su izdvojili vrijeme i izašli na birališta", zaključio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene