449821
449821
449821
449821
449821

Predsjednik IDS-a otkrio s kim ne želi koalirati

Glede liberalno-lijevog saveza, koalicija je moguća ukoliko se prihvate naši planovi, a to su decentralizacija zemlje i konkretni projekti za osmu izbornu jedinicu, rekao je predsjednik IDS-a.

 
 
 
 
Boris Miletić (FOTO: Duško Marušić/Pixsell)
Boris Miletić (FOTO: Duško Marušić/Pixsell)

Koalicija koju čine Istarski demokratski sabor, Primorsko goranski savez  i Lista za Rijeku prema trenutačnim izlaznim anketama se izborila za tri zastupnika. 

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavio je kako ankete govore o trendu porasta koji je bio očit i u studenom prošle godine kada je ova koalicija bila po prvi put druga snaga u osmoj izbornoj jedinici.

Sada je, smatra on, trend još izraženiji i pozitivan te je stoga izrazio zadovoljstvo što su, kako je rekao, građani najprogresivnijih regija, odnosno Istre i Primorja, prepoznali regionalne stranke kao stranke koje se bore za svoj zavičaj.

Miletić je dodao kako Istarski demokratski sabor 25 godina promovira ideju decentralizacije koju su sada, istaknuo je, prihvatile i druge stranke.

"Naši birači mogu računati na našu dosljednost, znaju što s nama dobivaju, da ne mijenjamo svoje stavove niti temeljne vrijednosti zbog bilo kakvih koalicija ili fotelja", istaknuo je Miletić.

Odgovarajući na pitanje novinara o postizbornoj koaliciji, odnosno o tome koliko je izgledna suradnja s lijevo liberalnim centrom, Boris Miletić je naglasio kako je IDS-u svjetonazorski liberalno-lijevi centar prihvatljiv.

"S desnicom koalirati nećemo, to smo jasno rekli prije izbora i mi ne trebamo ovjeravati naše potpise. Glede liberalno-lijevog saveza, to je moguće ukoliko se prihvate naši planovi, a to su decentralizacija zemlje, konkretni projekti za osmu izbornu jedinicu. Od dovršetka bolnice u Puli, izgradnje KBC-a u Rijeci, do dovršetka istarskog ipsilona. To su vrlo konkretni projekti za bolji standard naših građana", poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

"Idemo pričekati izborne rezultate pa onda možemo razgovarati. Mi smo zasigurno najpostojanija parlamentarna stranka u Hrvatskoj. Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na birališta, znamo da je turistička sezona još u tijeku, počela je i berba grožđa, stoga hvala svima koji su izdvojili vrijeme i izašli na birališta", zaključio je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se