Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miletić ocijenio

'Bilo mi je mučno i gadljivo gledati taj defile u kojem su se izvikivale ustaške parole'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Boris Miletić ocijenio je u srijedu da bi ministar branitelja Mijo Crnoja trebao biti odmah smijenjen ako je istina samo dio onoga što je o njemu izneseno u medijima.

U protivnom bi nova Vlada nereagiranjem nanijela neprocjenjivu štetu vjerodostojnosti Hrvatske u svijetu, ali i poslala neprihvatljivu poruku svim građanima Republike Hrvatske - da pred zakonom nisu svi jednaki i da je ministru dopušteno kršiti zakon, rekao je Boris Miletić u izjavi za novinare.

Pročitajte i ovo Boris Miletić, bivši predsjednik IDS-a ODLAZAK OBAVIJEN VELOM TAJNE Miletić u prvom televizijskom intervjuu nakon istupanja iz stranke: "Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo" Slika nije dostupna Oreškovića ocijenili odličnim IDS o novoj Vladi: Treba vidjeti kako će se postaviti prema temeljnim građanskim pravima

"To nas vraća u neka druga vremena koja nemaju veze s demokracijom", istaknuo je Miletić, dodajući kako upozorava "na opasnosti koje je najavio masovni desničarski prosvjed na zagrebačkim ulicama u povodu govora mržnje na Z1 televiziji".

"Žalosti me što smo svjedoci govora mržnje i netolerancije te u konačnici još jedne svjetonazorske podjele u Hrvatskoj. Smatram da nas to vodi nazad u ponor devedesetih godina iz kojeg se Hrvatska teškom mukom iščupala. Osobno mi je bilo mučno i gadljivo gledati taj defile u kojem su se izvikivale ustaške parole", izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Ponovio je ono što je premijeru Tihomiru Oreškoviću poručio prvog dana u Saboru, a to je, kako je rekao, da se ne smije dopustiti da "šačica primitivaca dovodi u pitanje civilizacijske standarde koje smo godinama gradili".

"Treba osuditi svaki govor mržnje i zaustaviti svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda", zaključio je Miletić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene