Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Miletić poručio MOST-u

'Ako želite ukinuti Istru kao županiju, nemamo što razgovarati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS želi doznati jesu li točne informacije koje dolaze od pojedinih predstavnika Mosta da se Istru želi ukinuti kao samostalnu županiju, odnosno regiju.

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić izjavio je u četvrtak da su temeljne građanske vrijednosti i Istra kao samostalna regija, odnosno županija, glavni uvjeti da bi IDS razmatrao na svojim stranačkim tijelima moguću koaliciju s bilo kojom političkom opcijom koja spada u spektar liberalnog centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna početak kraja? Veliki udarac za vladara Istre: IDS izgubio Pulu, ali to nije jedino iznenađenje. Može li ostati i bez župana? Slika nije dostupna ključni projekti Napredak, inovacije, potpuna digitalizacija: Miletić predstavio program 100 posto Istra

"Mi u IDS-u želimo saznati od Mosta koje su njihove temeljne građanske vrijednosti, što je po pitanju dvojezičnosti, multikulturalnosti i ljudskih prava. To su elementi suradnje koji su nama nulta točka, to su vrijednosti o kojima želimo znati koji je stav Mosta i koje vrijednosti oni baštine", izjavio je Miletić dodavši kako su se te vrijednosti "tijekom zadnjih pregovora na neki način izgubile".

IDS želi doznati jesu li točne informacije koje dolaze od pojedinih predstavnika Mosta da se Istru želi ukinuti kao samostalnu županiju, odnosno regiju.

"Ako je to istina, onda mi s takvim ljudima nemamo temu razgovora. U konačnici, o bilo kakvoj suradnji i koaliciji IDS-a odlučuju stranačka tijela, to nije moja osobna odluka", poručio je Miletić dodavši kako će o bilo kakvoj koaliciji odlučivati stranački Savjet, kao najviše tijelo između zasjedanja dvaju sabora IDS-a.

Potvrdio je da ga je predsjednik SDP-a Zoran Milanović izvijestio o pismu koji je uputio vođi Mosta Boži Petrovu.

"Mi smo mu dali potpise u smislu podrške za mandatara Vlade, i to nakon što smo usuglasili programska načela. Nama je od samog početka lijeva liberalna opcija bila prihvatljiva, naš je stav po tom pitanju vrlo jasan, i to ne samo IDS-a već i koalicijskih partnera PGS-a i Liste za Rijeku", rekao je Miletić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene