Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Završio cestovnu školu

Boris Blažeković ipak neće biti konzul u New Yorku: "Predsjednica nije sklona supotpisati odluku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Do nas odluka o imenovanju Borisa Blažekovića generalnim konzulom u New Yorku još nije došla iz Vlade", poručuju iz Ureda predsjednice.

"Ured predsjednice Republike nije zaprimio Odluku o imenovanju gospodina Borisa Blažekovića generalnim konzulom u New Yorku. Ukoliko je zaprimi Predsjednica Republike Hrvatske nije sklona istu supotpisati", kažu iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviše se javljao 'Najbrbljaviji' zastupnik: Nisam se natjecao Slika nije dostupna Koalicijska prepucavanja Ostojić: Zakon nisu pisali pendrečari!, HNS: Seks skuplji od premlaćivanja!

Bez njezina supotpisa, naime, nitko ne može biti imenovan veleposlanikom ili konzulom.

Prošli tjedan mediji su objavili kako je Vlada predložila, a Odbor za vanjsku politiku odobrio imenovanje Blažekovića za generalnog konzula u New Yorku.

Podsjetimo, Blažeković ima završenu srednju cestovnu školu. Bivši je maneken i dugogodišnji član HNS-a i saborski zastupnik. Nakon odluke mediji su objavili i njegove javne kritike na račun izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa i kritike Plenkoviću dok HNS i HDZ još nisu bili u koaliciji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene