Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA SA ŠTETOČINAMA

Usred dana preskaču im ograde: 'Ja nju štapom, a ona na mene hrži'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sela u okolici Đakova suočavaju se s najezdom lisica. Rano ujutro, ali i usred dana, preskaču ograde i iz dvorišta odnose kokoši.

Mještani kažu da ne pamte ovoliki broj lisica koje su im u samo nekoliko dana prepolovile broj peradi. Ne znaju kako se obraniti jer je pucati u njih zabranjeno.

Pročitajte i ovo Previše kokodakanja - 4 Puno kokodakanja Tko je sisački prevrtač? "Ja nju držim u ruci, Hrvaticu ne možete držati" Slika nije dostupna Provalila u kokošinjac VIDEO: Kokoši na smrt iskljucale lisicu

Stručnjaci pretpostavljaju da je riječ o mladim lisicama koje se odvajaju od svojih obitelji i traže hranu. Ističu i činjenicu da se broj lisica povećao otkad se provodi oralno cijepljenje protiv bjesnoće i preporučuju oprez.

'Ona po danu hoda i gleda gdje je situacija i onda dolazi ujutro i nosi. To je užas, to još nisam doživio za života, tako je svuda okolo!', zgrožen je Mirko Ervačić iz Koritna.

'Ja nju štapom, a ona na mene hrži, a ovi drugi - "Joj nemojte, nemojte!" A meni je žao kokoši - samo hvata!', prepričava Terezija Vrbanec iz Lipovca.

Zakonom o lovstvu propisano je da se životinje ne smiju odstreljivati u naseljenim mjestima i 300 metara od ruba naseljenog mjesta, odnosno, 200 metara u brdskim područjima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene