Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Tražit ćemo i Kadijevićevo izručenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sada znamo gdje je general Kadijević i Hrvatska će vrlo brzo tražiti njegovo izručenje', rekao je predsjednik Stjepan Mesić u Slunju.

Predsjednik je tim riječima komentirao tvrdnje iz Kadijevićeve knjige prema kojima je 1990. i on sudjelovao u planu za svrgavanje Franje Tuđmana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dani balkanske ljubavi' Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek' Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu

Mesić je rekao kako se svi zločinci i okrivljenici imaju pravo braniti kako god hoće, ali da će Kadijević te tvrdnje morati obraniti i na sudu. Dodao je kako će Hrvatska vrlo brzo tražiti njegovo izručenje.

Kazao je i kako Kadijeviću želi puno sreće na sudu.

U knjizi 'Kontraudar', u ruskom izdanju knjige 'Moj pogled na raspad Jugoslavije' , Veljko Kadijević, tadašnji ministar obrane SFRJ, tvrdi da su Mesić i nekadašnji predsjednik savezne vlade Marković planirali 1990. godine uz pomoć vojske svrgnuti tadašnje predsjednike Hrvatske i Srbije, Franju Tuđmana i Slobodana Miloševića.

'Mesić je htio preko tadašnjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća Ante Markovića uvući mene i Armiju u svrgavanje Tuđmana, koji je, prema njegovom mišljenju, bio apsolutist, i na čelo Hrvatske postaviti sebe. Mislim da ne treba posebno objašnjavati, znajući aktivnosti JNA i moju poziciju, zašto je taj Markovićev pokušaj ostao bez rezultata', citira navod u Kadijevićevoj knjizi beogradska 'Politika'. 

Kadijević je knjigu predstavio u Moskvi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene